Kurban ibadeti Müslümanlar için hassas bir ibadettir. Eğer bu ibadet vekaleten yaptırılacaksa doğru adresleri bulmak gerekir. İşte Türkiye'deki o doğru adreslerden birisinin TSK Mehmetçik Vakfı olduğunu şehit yakını kimliğimle açık ve net bir dille ifade ediyorum. Çünkü TSK Mehmetçik Vakfı kendi Web sayfasında yüce Türk Milletine deklare ettiği temel görevlerini harfiyen yerine getiren ve bu görevlerini aksatmayan, kamu yararına çalışma yapan, duyarlı ve çok değerli bir vakfımızdır.

Mehmetçik Vakfı Temel Görevlerini özetle altı madde halinde açıklamıştır.
"-Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında; şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapmak,
- Gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine sürekli bakım yardımında bulunmak,
-Söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına bakım ve öğrenim desteği sağlamak,
-Yardım planına dahil Mehmetçik ve aileleri ile bağışçılara yönelik sosyal destek programları uygulamak,
-Yardım planını destekleyen bağış, yatırım ve tanıtım programları ile kendini sürekli geliştirmek ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmek,
-Bu faaliyetleri ile ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunmaktır."
Hiç şüphesiz Mehmetçik Vakfına Vekaleten yapacağınız kurban bağışlarınız ,vakıf tarafından açıklanan temel görevleri yerine getirmek adına kullanılacaktır. Hangimiz bir şehit çocuğuna ya da bir gazi çocuğuna eğitim hayatında can suyu olmak istemeyiz? Mehmetçik Vakfına yapacağımız vekaleten kurban bağışı şehit ve gazi çocuklarına can suyu olmaya devam edecektir. "Türkiye Mehmetçik'e Mehmetçik Türk Milletine Emanettir" Sloganı ile faaliyetlerini sürdüren TSK Mehmetçik Vakfı maddi ve manevi anlamda daima şehit ve gazi Mehmetçik ailelerinin yanındadır. İşte bu yüzden vekaleten kurban bağışında Mehmetçik Vakfı çok doğru bir adrestir. Vekaleten kurban kestirmeye karar verenler, Mehmetçik vakfını mutlaka düşünmeli, doğru adreslerden araştırarak bu vakfımızı tercih etmelilerdir. Bu düşüncemi yıllardır devam ettiriyorum. Bugüne kadar TSK Mehmetçik Vakfının ,Türk milletinin en küçük bir güvenini zedeleyecek faaliyetine tanık olmadım. Sadece kurban bağışı kabul etmekte değil ,diğer bağışları kabul etmekte ve değerlendirmekte çok titiz davrandıklarına tanık olmaktan gurur duyuyorum. TSK Mehmetçik Vakfı, kuruluşundan günümüze kadar kuruluş amaçlarına uygun olarak gerçekleştirmiş olduğu tüm faaliyetleriyle ,şehit ,gazi ve engelli Mehmetçiklerimizin ve onların ailelerinin her adımında yanında olmayı başarmış vefalı bir vakıftır.

Mehmetçik Vakfını kısaca anlatmaya çalıştım. Vekaleten kurban bağışlarınızı elbette başka bir yere de yapabilirsiniz? Ama içinizde en küçük bir kuşku kalmasını istemiyorsanız ,islami kesim kurallarının ve dini vecibenin tam uygulandığı ve uyulduğu TSK Mehmetçik Vakfını birinci sıraya koyabilirsiniz. Çünkü Mehmetçik Vakfı güveninizi asla boşa çıkarmayacak güvenilir bir vakfımızdır. Bugüne kadar hiçbir bağışçısını mağdur etmemiştir. Bunun teminatı ise geçmiş yıllarda gerçekleştirdikleri şaibesiz vekaleten kurban faaliyetleridir. Bunu nereden biliyorum , şehit ailesi olarak vekaleten kurban bağışlarımızı bizde Mehmetçik Vakfına yapıyoruz.

Mehmetçik Vakfı kurban kesim faaliyetini aşağıda açıkladığı şekilde harfiyen gerçekleştirmektedir.
"TSK Mehmetçik Vakfı 1995 yılından itibaren vekâleten kurban bağış faaliyetini sürdürmektedir.
Vekâleten kurban kesimi faaliyeti;
Modern tesislerde, hijyenik koşullarda,
Her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli huzurunda,
Veteriner denetiminde,
Noter gözetiminde,
Din görevlisi nezaretinde,
Dini vasıflara uygun kurbanlıklar seçilerek yapılmaktadır.
Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerindeki şehit ve gazi ailelerine taze et olarak, bir bölümü de tüm şehit yakınları ve gaziler ile kurban bağışında bulunan bağışçılarımıza üretimini müteakip kurban etinden yapılmış 750 gr. konserve kavurma olarak gönderilmektedir. Kurban etinin dağıtılamayan kısmı ise ekonomik olarak değerlendirilerek yardım planına dahil şehit yakınları ve gazi Mehmetçiklerimiz ile çocuklarına yardım için kullanılmaktadır."
Hangimiz şehit yakınları ve gazi Mehmetçiklerimiz ile çocuklarına yardım edilmesini istemeyiz? Mehmetçik vakfına yapacağımız vekaleten kurban bağışlarımızla onlara attıkları her güzel adımda can suyu olabilirsek, ne mutlu bize. Sizlerde şehit ve gazi Mehmetçikler için yapacak çok şey var diyorsanız, işte size güzel bir fırsat vekaleten kurban bağışlarınızı Mehmetçik Vakfında değerlendirin. Allah hepimizin kurban ibadetlerini kabul etsin . Umarım vekaleten kurban bağışında niçin Mehmetçik Vakfı dediğimi anlatabilmişimdir. Türkiye Mehmetçik'e Mehmetçik Türk Milletine Emanettir.