Samsun - Havzalı şehidimiz 27 yaşındaki Hava Piyade Astsubay Ethem Demirci sadece 6 aylık evliydi. Kahraman kınalı kuzumuz 13 Temmuz 2020 günü Irak'ta Kaplan, Pençe operasyonunda şehit düştü. Şehidimizin acı haberi İstanbul'da ikamet eden babaevine askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Demirci ailesi için şehit acısıyla tanışmak kolay olmadı. Ateş yine düştüğü yeri yaktı. Yürekler yandı kavruldu. Şehidin eşi ise Ankara'dan İzmir'e birkaç günlüğüne gelmişti ki şehit haberiyle yıkıldı.6 aylık güzel bir evlilik teröristlerin hain saldırısı ile yasa büründü. Hayaller bitti ,umutlar tükendi... Vatan için can vermek ,bayrak için şehadet şerbeti içmek herkese nasip olmuyor. Ama birileri bu uğurda en ağır bedeli ödemeye devam ediyor. Bu defa sıra Samsun - Havzalı şehidimiz kahraman Astsubayımız Ethem Demirci'de idi. O kahraman evladımız, kardeşimiz, ağabeyimiz ,komşumuz, arkadaşımız, hemşehrimiz de gözünü hiç kırpmadan vatan için can verdi al bayrağımızın rengini hainlere soldurtmadı. Elbette kolay değil ,elbette tarihe altın harflerle not düşmek herkesin harcı değil. Bu yüzden şehit olmak, vatan olmaktır, bayrak olmaktır... Bunu kahramanca başaran Şehit Hava Piyade Astsubay Ethem Demirci'ye milletçe minnettarız.


Şehit cenazeleri ateşin düştüğü ,acının tavan yaptığı yerdir. Çaresiz dik duracağız, şehit ateşi hepimizi yaksa da hainleri ve destekçilerini güldürmeyeceğiz. Samsun - Havza , şehidimizi sonsuzluğa uğurlarken en samimi en temiz duygularla şehidinin yanındadır. Havza Kevser Cami avlusuna taşan kalabalık sıradan bir kalabalık değildir . Samsun Havzalı bir kahramanını daha cennete uğurlamanın şahitliğine koşan hemşehrilerinin helallik yarışında samimiyeti bir kez daha hepimize "Şehitler ölmez vatan bölünmez " sözünü hatırlatırken işçimizi acıtan şehit acısı değişmez gerçeğin ta kendisiydi. Samsun'a düşen bu şehit ateşi kaçıncı şehit ateşiydi bilmiyorum ama sayısı o kadar çok ki sayı olarak bilmek istemiyorum. Şu bir gerçek ki Samsun'da her yer şehitler tepesi . Burası Samsun ama burası şehitler tepesi. Bunun ne kadar farkındayız ? Bu acı sadece belli bir kesimin acısı mı ? Eğer ateş sadece düştüğü yeri yakıyor ve bu gerçek hiç değişmiyorsa vay halimize. Bu acının sadece bir ailenin acısı olmadığını biliyor ve öyle hissediyorum . Bu yüzden ateşin düştüğü yerde olmak ve şehit acısını paylaşmak için yarışıyorum. Bunun kolay bir şey olmadığını üzerine basa basa ifade etmek istiyorum. Yürek dayanmasa da şehit ailesine yakın olmak ,şehit acısını paylaşmak zorundayız .Aksi takdirde şehitlerimizin kemiklerini sızlatan oluruz. Bizler vefasızlar ve duyarsızlar safında olamayız. Vatana ve bayrağa feda ettiğimiz canlarımız ;ülkemizin bekası ,milletimizin huzur ve güvenliği için şehadete koşarken bizlere yakışan sadece vefadır. Bunu hakkıyla başarabilirsek şehitlerimiz huzur içerisinde olacaklardır. İşte bu yüzden bütün benliğimizle ateşin düştüğü yerdeyiz .Havza meydanını dolduran halk sadece bir kalabalık değil, vefanın yansıması şehidim hakkını helal et demektir. Tüm şehitlerimize olduğu gibi Havza Kevser Camisinden sonsuzluğa uğurladığımız Şehit Hava Piyade Astsubay Çavuş Ethem Demirci'ye onu büyüten ,yetiştiren anne ve babasına çok şey borçluyuz. Hakları ödenmez...
Bir şehidimizin n cenazesine katılıp uğurlar olsun demek kolay değil. Acının tavan yaptığı şehit ateşinin düştüğü yerde bulunup, o büyük acıyı hissetmemek mümkün değil. Canımız yanarken bir vatan evladının arkasından daha dualarla uğurlar olsun şehidim demek elbette canımızı çok acıtıyor. Bu acıyı yaşayan ve sonsuza kadar kalbinde taşıyanlar en iyi bilendir. Şehit yakını kimliğimle her şehit cenazesi aynı acıyı bir ok gibi kalbime saplıyor olsa da bütün benliğimle orada olmak istiyorum. Ateşin düştüğü yerde olmak şehidimize sahip çıkmaktır. Güle güle Şehit Hava Astsubay Çavuş Ethem Demirci...Güle güle canımız, şehidimiz kınalı kuzumuz Ethem Demirci. Ruhun şad mekanın cennet olsun. Burası Samsun-Havza şehitler diyarı, her tepesi şehitler tepesi sen rahat uyu şehidim. Cennet mekan şehidim Hava Astsubay Çavuş Ethem Demirci'yi Samsun ili Havza ilçesi Kocapınar Mahalle mezarlığında 14 Temmuz 2020 günü sonsuzluğa uğurlamak elbette kolay olmadı. Unutursak, unutturursak kalbimiz dursun.
Şehit Hava Piyade Astsubay Çavuş Ethem Demirci'ye Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.