Üçüncü kez aynı konuyu işliyorum. Ne acıdır ki birileri şehit adından rahatsız oluyor olmalı ki şehidimizin adının yazılı olması gereken yol yön levhasında şehidimizin adı bir türlü yazılmıyor. Samsun İli İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi Muhittin Özkefeli Bulvarı ile İstiklal Caddesinin kesiştiği kavşakta bulunan yol yön levhasında yeni duruma göre bir düzeltme yapılması gerektiği halde bu düzeltme bütün uyarılarımıza rağmen bir türlü yapılmamaktadır.


Kılıçdede Mahallesindeki güncellenmemiş o yön levhasında hala Samsun Endüstri Meslek Lisesi adı yazmaktadır. Oysa ki Samsun Endüstri Meslek Lisesi adı değiştirileli uzun yıllar oldu. O okulumuzun adu artık Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'dir. Duymayan ya da bilmeyen varsa bir kez de bizden duysun. Buna rağmen o yön levhasında hiçbir düzeltme yapılmadı. Bu bir duyarsızlıktır. Bu duyarsızlığı devam ettirmenin hiç kimseye bir faydası yoktur. Buradaki asıl sorumluluğun Samsun Büyükşehir Belediyesinde olduğunu biliyorum. Ama bunun sorumlusu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'dir diyemiyoruz Biliyoruz ki bu tür işlerle Belediye Başkanları ilgilenmezler .Bu işlerin belediyelerde sorumlu Daire Başkanları ve Müdürleri vardır .Bu aksaklıkları onların takip ettirmesi ve gerekli düzeltmeleri zamanında yaptırmaları gerekir. Nedense bu düzeltme bir türlü yapılmıyor ya da yapılamıyor .Bu durumda konuyu direk Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e mi aktarmamız gerekiyor. İnsaf edin 3 yıldır bu yön levhası düzeltilmiyor.O yön levhasına okulların doğru adları yazdırılmıyor. Şehidimizin ve tüm şehitlerimizin adına bu düzeltmeyi yapmayanları ,yaptırmayanları şiddetle kınıyorum. Öyle anlaşılıyor ki o yol yön levhasına Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını yazdırmak çok maliyetli ve zor bir iş (!) Hani şehitler başınızın tacıydı, şehitler için ne yapsanız azdı .En basit yol yön levhasına bile şehidimizin adını yazmaktan ,yazdırmaktan acizlik duyanlarımız var. İlkadım ilçemizin en merkezi yerindeki o yol yön levhasındaki bu yanlışlık, tam bir vefasızlıktır. Bu vefasızlığın mimarlarını defaten bir kez daha kınıyorum. Biz şehit yakınları bu tür vefasızlıkları içimize sindiremiyoruz. Konuşurken mangalda kül bırakmayanlardan ,şehit cenazelerinde fotoğraf karesine girme yarışı yapanlardan daha samimi davranmalarını bekliyoruz .Şehitlerimizin adını taşıyan okullara ulaşımı kolaylaştırmak çeşitli nedenlerle o okulun öğrencisi olmadığı halde o okulda sınavlara gireceklere doğru adresi gösterme adına o yol yön levhasının güncellenmesi elzemdir. KPS'den tutunda üniversite sınavlarına kadar bir çok sınav bu okullarda ve ilimizde yapılmaktadır. Samsunumuza misafir gelenlerin ve bu okulumuzun yerini bilmeyenlerin en kısa sürede bu okula ulaşımını sağlayan o yön levhalarının düzeltilmesi yani güncellenmesi gerekmez mi? Bunu geciktirmek, bunu yapmamak için direnmek kabul edilemez bir davranıştır. Hele hele bir kamu kurumunun şehit ailesinin talebine rağmen bunu yapmıyor olmasını düşünmek bile istemiyoruz. Bir gevşekliğin ve ciddi bir sorumsuzluğun olduğu gerçeğini herkesin kabul etmesi gerekir.
Üzerine basa basa bir kez daha ifade ediyorum şehitler sadece ailelerinin değil, tüm milletin şehitleridir. Şehitlerimiz ortak değerlerimizdir .Bu yüzden şehitlerimiz unutulmasınlar gelecek nesillere ışık olsunlar diye okullarımıza ,caddelerimize ,bulvarlarımıza ,parklarımıza adları verilmektedir. Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın adı da unutulmasın diye kendi mezun olduğu liseye verilmiştir. Şehit Astsubay İlhan Hamlı'ya da minnet ve vefa borcu olanlar şehidimizin adını Samsun'da trafik yön levhasına yazdırmak zorundadır. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan bu hatayı düzeltmesini talep ediyorum.