30 Ağustos Zaferi Türk tarihine çelik kalemlerle yazılmış büyük zaferin adıdır. Bu yüzden birileri rahatsız ,birileri 30 Ağustos zaferine başka anlamlar yüklemenin peşinde emperyalistlerin değirmenine su taşımaya devam ediyor. Bunu yapanlar ne acıdır ki, binlerce şehidimizin bu vatan için akıttığı şehit kanlarını maalesef görmezden geliyor . Dumlupınarı yeniden yazmaya kalkan tarih cahilleri Dumupınarı hiçbir şekilde Türk milletine unutturamazlar. Şehit kanlarıyla yazılan büyük zafer Türk milletinin küllerinden yeniden dirilişi, emperyalist güçlere Türk Ordusunun meydan okuyuşudur.
Bedeli şehit kanlarıyla ödenmiş olan 30 Ağustos zaferi ne sıradan bir zafer ,ne de sıradan bir bayramdır. Bu yüzden milletçe şehitlerimizin kanlarına ve 30 Ağustos Zafer bayramımıza sahip çıkıyoruz. Bu zaferinde, bu büyük bayramında mimarı Türk milletiyle birlikte Atatürk'tür. Karalayan karalamak için var gücüyle bunu yapmaya çalışsa da o karaladığı yerde Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını sonsuza kadar görmeye devam edecektir. Milletimiz neyin ne olduğunu ,neyin ne olmadığını çok iyi bilmektedir. Kocatepeyi, Tınaztepeyi, Çiğiltepeyi düşmandan temizleyen bütün komutanlarımızı ,şehitlerimizi,gazilerimizi ve verdikleri büyük mücadeleyi biliyoruz.30 Ağustos Zaferi kolay kazanılmadı." Ordular ilk hedefiniz Akadeniz'dir ,ileri! " diyen Mustafa Kemal Paşa Türk Ordularının Baş Komutanıdır.Hiç şüphesiz Mustafa Kemal Paşa , silah arkadaşlarıyla birlikte cepheden cepheye koşarak Anadolu'dan düşmanın sökülüp atılmasının arkasındaki en büyük güçtür. Dumlupınar'daki meydan muharebesini bizzat yöneten Başkomutan Mustafa Kemal Paşayı 30 Ağustos Zaferi'nin içinden kimse çekip alamaz. O daima en öndedir.
Soysuzlara ,hainlere ,emperyalist düşmanlara yunan Ordusuna 30 Ağustos zaferi verilebilecek en anlamlı bir derstir. Hala bu anlamlı dersi almamış olanlar varsa ki , bu var görünüyor; Onlar unutmasınlar ki , 30 Ağustos Zaferi ,Türk milletinin bütün düşmanlarına önemli bir hatırlatmasıdır. Hepimiz için büyük zaferin adı 30 Ağustos Zafer Bayramıdır.Büyük zaferin 98. yılında yaşadığımız her türlü tatsız tartışmaya rağmen, 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere 30 Ağustos Zaferini yazan bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ,gazilerimizi 7'den 70 'e bu zaferde emeği geçen alınteri ve kanı vatan toprağına akan herkesi saygıyla hürmetle anıyor önlerinde bir kez daha eğiliyorum ,tamamına minnettarız. Hiç birisini unutmuyor ve unutturmuyoruz.