Samsunspor Giresunspor maçında ortaya koyduğu futbolla lige hazır olduğunu gösterdi.

Zaten Trabzonspor maçında gördük ki bu takımın kondisyon güç ve kuvvet sorunu yok.

Giresunspor maçında yeni transfer Kavin Boli sanki yıllardır bu takımın formasını giymiş gibi oynadı. Defansı derledi topladı, artık çağdaş futbolda oyunun defanstan kurulması gerektiğini gösterdi. Hele hele Yalçın gibi bir usta Boli'ye ayak uydurunca bu sezon Samsunspor'un geride sorun yaşamayacağı gerçeği ortada.

Burak Çalık Giresunspor maçında ortaya koyduğu futbolla ne kadar yabancı alırsanız alın tecrübemle kolay kolay pes etmem ben bu formanın en güçlü adayıyım mesajı verdi.

Bu sezon Samsunspor'un en önemli silahı İlyas Kubilay olacak. Bunu yazarken kesinlikle ilk 11'de oynar demiyorum. Ama oynarsa da asla şaşırmam. Ancak ister ilk 11'de sahaya çıksın isterse de sonradan oyuna girsin ne yapacağı belli olmayan Giresunspor maçındaki gibi goller atarsa da Trabzonspor maçındaki gibi de öldürücü pas atarsa da asla şaşırmam. Bu sene geçmiş yıllara göre ayağında daha az top tutuyor ki bu da önemli bir gelişme.

 

Sağ bekte güzel bir rekabet var. Ertuğrul hoca Caner'i de Erhan Kartal'ı da oynatsa şaşırmam. İkisi de formayı hak ediyor. Sol beke bana göre bir isim daha lazım.

Orta sahada Oğuz kendini çok iyi geliştirmiş, Ferhat oyunun iki yönünde de var. Henüz yabancıları üst üste iki maç görmediğimiz için kesin bir şey diyemeyiz.

Ama Boli çok iyi bunu biliyorum. Sağ kanatta oynayan yabancı çok iyi.

Samsunspor'un en büyük eksiği ligin başlamasına çok az bir zaman kalmasına rağmen hala sabit golcüsü yok. Birkaç gün içinde Başkan Yüksel Yıldırım'ın sık sık adından bahsettiği iyi golcü de takıma katılırsa tadından yenmeyecek bir takım olur.

Samsunspor Trabzonspor ve Giresunspor maçındaki oyununu ve iştahını lige yansıtırsa bu ligde misafir olur...