Van'ın Çatak ilçesi kırsalında, 11 Eylül 2020 günü 3 teröristin etkisiz hale getirildiği "Yıldırım-10 Norduz Operasyonu"nda 3 kahraman askerimiz daha vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbeti içti. Şehitlerin acı haberi yıldırım hızında 3 ayrı şehirde 3 ayrı baba ocağına naaşlarından önce geldi. Samsunlu (Havza) Şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top evli biri erkek, biri kız 2 çocuk babasıydı Eskişehirli (Sivrihisar) 30 yaşındaki Şehit J.Uzm.Çvş.Yusuf Uyar evli ve bir çocuk babasıydı . Hataylı (Reyhanlı) 29 yaşındaki Şehit J.Uzm.Çvş.Sezer Uçar evli ve 1,5 yaşında bir kız çocuğu babasıydı. Bu hain olayda toplamda 4 masum çocuk daha babasız kaldı. Her zaman olduğu gibi Samsundaki şehitler tepesi yine boş kalmadı. Farkında mıyız, şehitlerimizin ateşi memleketlerinde yine düştüğü yerleri çok daha derinden yaktı. Şehit evleri adeta yangın yeriydi. Yangın yerinde olmak ,yangın yerindeki çaresizliğe tanık olmak hiç kimse için kolay değildi. Şehit acısı babaların ,annelerin ,eşlerin, dünyadan habersiz masum yavruların yüreğine düşerken teselli olamamak yine canımızı yaktı.
Samsun'un en çok şehit veren ilçelerinden birisi olan Havza'da şehit ateşi bir meşale gibi şehitler tepesinde yanmaya devam ediyor olması canımızı acıtıyor olsa da içtiği anda sadık kalarak şehadet şerbeti içen kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki ,ödenen bedel candır. O feda edilen kutsal canın karşılığı en kutsalımız olan vatandır, bayraktır. Bu uğurda Samsun'un gözyaşlarıyla cennete uğurladığı her şehidimize ve onların ailelerine çok şey borçluyuz. Şehidimiz Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top'un annesi Mevlüde ve babası Şevket Top evlatlarının şehadet haberiyle hayatlarında yaşayabilecekleri en büyük acıyı ve gururu bir arada yaşadılar. Havza'daki şehit cenazelerinin protokolle kaldırıldığı Kevser Camii avlusunu dolduran duyarlı kalabalığın arasında şehit acısına ortak olmak için yarışan birisi olmaya devam etmek canımızı acıtsa da orada olmak ,şehidimizi yalnız bırakmamak adına hepimiz için çok önemlidir. Bu vatanın kahraman evlatlarının sahipsiz olmadığını bir kez daha Samsun Havza'dan haykıran sıradan bir vatandaş olmak az bir şey değildir. Terörü kökünden bitirmek ve onun hain sesini kesmek için şehadet şerbeti içen ,yine bu uğurda mücadele ederken gazi olan tüm kahramanlarımıza minnet borcumuz olduğunu unutmuyoruz. Daha kaç şehit cenazesine katılacağımızı bilmiyoruz. Ama şu gerçeği görüyor ve yaşıyoruz ,Samsun'un kahraman evlatları vatan ve bayrak uğruna en önde olmaya devam ediyor. Onlardan biriside Havzalı şehidimiz Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top ,tüm hayallerini, tüm umutlarını yarım bırakarak Van'ın Çatak içesi kırsalında şehit düştü. Şehadet şerbeti içmek ,geride babasız iki evlat, kocasız bir eş bırakıp gitmek kolay değil. Ama öncelik vatan ve bayrak olunca , yapacak hiç bir şey kalmıyor. Bu yüzden kahraman vatan evlatları " önce vatan " diyorlar. Onların fedakarlıkları ve kahramanlıkları sayesinde bu coğrafyada, bu topraklar kutsal vatan olmaya devam ediyor. Şehit ateşinin düştüğü ocaklarda o masum yürekleri alev alev yakan şehit ateşini bir ömür yüreğinde taşımaya devam eden şehit annelerine , babalarına, eşlerine ,çocuklarına, kardeşlerine sadece cenaze günü değil ,her zaman yalnız olmadıklarını göstermek zorundayız. Yoksa şehitlerimizden helallik alamayız. Sadece cenaze günü fotoğraf karesine girip şehitlerimizin yanındayız demek, daha sonra o acılı insanlara kapıları kapalı tutmak ikiyüzlü olmaktır .Bunu yapanlara da biz şehit yakınları tanık olmaya devam ediyoruz.
Merzifon Havaalanında yüzlerce kişinin karşılayıp ,binlerce kişinin 12 Eylül 2020 günü Havza'da cennete uğurladığı Samsun Havzalı kahraman vatan evladı , Şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top bundan böyle Yüce Türk Milletinin unutulmaz yiğit evlatlarından birisidir. Unutanın ve unutturmak isteyenin kanı kurusun. Güle güle Samsunlu yiğidim Şehit Yüzbaşım... Güle Güle Samsun Havzalı Şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top... Samsun'un ve Havza'nın aslında Türkiye'nin gururu anne ve babasının bir tanesi Şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top ruhun şad ,mekanın cennet olsun. "Yıldırım-10 Norduz Operasyonu"nda şehadet şerbeti içen tüm kahramanlarımıza selam olsun. Minnettarız.