Bir dönem adından en çok söz ettiren ancak uzun süredir de gözlerden uzak bir yaşam süren Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç ziyaret turlarına başladı.

O zamanda özellikle siyasetle ilgilenenler sormaya başladı.

Bu ziyaretler neden?

Suat Kılıç önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile külliyede baş başa görüştü.

Hem de ne zaman?

Korona döneminde kimsenin kimseyle görüşmediği bir dönemde Erdoğan'ın Kılıç'a randevu vermesi ve sonrasında da baş başa yarım saate yakın görüşmesi önemli?

Sonrasında Samsun'a gelen Suat Kılıç, Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i ziyaret etti.

Suat Kılıç bununla da kalmadı hafta sonu kendi ilçesi olan Ondokuzmayıs'ta bisikletle gezdi, vatandaşlarla bol bol sohbet etti ve tüm bunları sosyal medyasından paylaşmaya başladı.

Bu ziyaretleri göz önüne getirdikten sonra?

Bir de AK Parti'ye yakın araştırma şirketi sahibi Mehmet Ali Kulat yaptığı ankette Z kuşağının bugün seçim olsa AK Parti'ye yüzde 20 civarında oy vereceğini açıklamasından sonraya rastlaması da bir diğer ilginçlik.

Bakanlığı döneminde özellikle gençlerle ve çocuklarla olan yakınlığı ile dikkat çeken ve Suat abi diye kendisine hitap edilmesini isteyen Kılıç siyasette dengeleri değiştirecek mi bilmiyorum.

Bilinen bir gerçek var Suat Kılıç gibi çok genç yaşta siyasette üst noktalara gelen biri koronanın kırıp geçirdiği dönemde bu kadar sokaklara çıkmaz.