Samsunspor 7.haftada karşılaştığı Ankara Keçiörengücü'nü 4 golle mağlup ederek önemli bir engeli kayıpsız aşmış oldu.

İlk 6 haftada kalesinde sadece 2 gol görerek ligin en az gol yiyen ekibi konumunda olan bir takıma karşı 4 gol bulmak Samsunspor'un kalitesini ortaya koyuyor.

İstanbulspor'a beklenmedik şekilde mağlup olup, Eskişehirspor karşısında da 1-0'lık galibiyete rağmen vasat bir oyun sergilenince kafalarda soru işaretleri oluşmuştu. Ankara Keçiörengücü maçı bu anlamda önemli bir sınavdı ve Samsunspor bu sınavı başarıyla geçti.

Bu maçta en çok dikkat çeken nokta, önceki maçlarda göremediğimiz, ilk dakikadan itibaren ön alanda uygulanan baskı oldu. Bu ligi takip eden tüm sporseverlerin bildiği gibi rakibin kalecisi Metin Uçar sıkça ceza sahası dışına çıkarak, adeta bir libero gibi Keçiören takımının oyun kurmasına dahil olan bir oyuncu. Bu açıdan, ön alanda pres yapmak Samsunspor adına çok doğru bir stratejiydi. Nitekim ikinci yarının hemen başında Keçiören ceza sahasının önünde kazanılan topla golü bulduk.

Skor tabelasında ismi yazmasa da, İlyas Kubilay ilk iki gole doğrudan katkı sunarak bu takımın önemli bir hücum gücü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Saviçeviç önceki haftalara göre daha etkiliydi. Gyasi'nin fiziği çok iyi, hızlı ve yetenekli bir görünümü var. Oğuz da her zamanki gibi oyuna girince katkısını gösterdi.

Bu maçla birlikte Samsunspor geride kalan 7 haftayı, yani ligin beşte birlik periyodunu, 14 puanla tamamlayarak maç başına 2 puan ortalaması hedefine ulaşmış oldu.

4-2'lik skordan ziyade, takımın ön alanda baskılı oynadığında rakibi bozup kolaylıkla pozisyona girebildiğini ve gol yediğinde reaksiyon gösterebildiğini görmek daha önemliydi.

Önümüzdeki haftasonu en az Keçiören maçı kadar önemli Adana Demirspor deplasmanı var. Doğrudan rakibimiz olan ADS'den en azından beraberlikle dönmek de herkesi tatmin edecektir.