Pandemi önlemleri nedeniyle 97. yılında  Cumhuriyeti hep beraber meydanlarda  kutlayamamak üzüntümüzü artırmış olsa da ,yüreğimizdeki Cumhuriyet coşkusunu yok edememektedir. Bu millet, sonsuza kadar yaşasın Cumhuriyet demeye devam edecektir. Bundan en ufak bir şüphem yoktur. Yaşasın Cumhuriyet. Çünkü yüce Türk milleti Cumhuriyetin kolay ilan edilmediğini ,özgürlüğün ve bağımsızlığın kolay kazanılmadığını en iyi bilen asil bir millettir. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak yaşamak ,her Türk vatandaşının hakkı ve ödevidir. 

      Bu coğrafyada Cumhuriyetin coşku ile kutlanmasını istemeyenler, coşkuyla kutlanmasından da rahatsızlık duyanlar olabilir. Elbette bunlara alkış tutmuyor asla yanlarında olmuyoruz. Onların derdi özgürlük ve bağımsızlık değil. Türk milletinin özgür ve bağımsız olmasından, bu coğrafyaya Türk milletinin damga vurmasından rahatsız oluyorlar. Bu yüzden İçimizden ve dışımızdan Cumhuriyetimize  haince ve sinsice saldırıyorlar. Cumhuriyetin kazanımlarını, Cumhuriyetin değerlerini sinsice yok etmeye çalışanlar olsa da hak ettikleri cevabı en ağır şekilde almaya devam ediyorlar .Cumhuriyete saldırmak özgürlüğü, bağımsızlığı ,medeniyeti istememek birilerine kul köle olmaktır. Atatürk ve arkadaşları Türkiye Büyük Millet Meclisinde Cumhuriyeti ilan ederek Türk vatandaşlarına hak ettikleri değeri vermişlerdir. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti herkesi eşit yurttaş olarak görmüş ve kucaklamıştır. Cumhuriyetle birlikte insanların değeri artmış ufku özgürleşmiştir. Bundan daha güzel ne olabilir. Cumhuriyetimizin tökezlemesi için her fırsatta engel koyanlar ,tuzak kuranlar,takiye yapanlar her defasında hüsrana uğramakta ,her defasında lanetle anılmaya devam edilmektedir. 

      Cumhuriyet çarşıda, pazarda satılan ,parayla satın alınabilen bir şey değildir. Cumhuriyet savaşarak ,inanarak ,çok çalışarak kazanan bir milletin kendisi için seçtiği uğrunda şehitler verdiği, uğrunda gazi olduğu ,destanlar yazdığı bir değerler abidesidir. Kim zarar vermek isterse ,kim o abideyi yıkmak ,yakmak  isterse hep altında kalan kendisi olmuştur ,bundan böylede aynı sonu yaşamaya devam edecektir. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Cumhuriyete sahip çıkmak her alanda özgürlük ve bağımsızlık yolunda eşit yurttaşlar olarak yürümek ,Atatürk'ün, silah arkadaşlarının ,şehitlerimizin ,gazilerimizin emanetlerine sahip çıkmaktır .Bu bilinçle ,bu inançla Cumhuriyet  çizgisinden sapmadan, geri adım atmadan  sonsuza kadar Cumhuriyetimizi yaşatmak adına ,yaşasın Cumhuriyet.  

    Pandemi yasakları yüreğimizdeki Cumhuriyet coşkusuna asla yok edemez. Pandemi yasaklarına rağmen yüreğimizdeki o büyük coşku  Cumhuriyetimizin özgürlük meşalesi olmaya devam etmektedir. Ne Mutlu Türküm Diyene. Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünde bir kez daha büyük önder Atatürk'ün ,silah arkadaşlarının ,şehitlerimizin gazilerimizin ,Cumhuriyetimize kan veren ,can veren ,Cumhuriyeti ilan eden ve kabul eden Yüce Türk Milletinin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.