Samsun 2020 yılının son günlerini Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanının belediye binasında gözaltına alınması ve sonrasında da tutuklanmasıyla anıldı.

Bu olayla ilgili bir müteahhitte tutuklandı ama bunu kimse gündeme taşımıyor?

Bu tutuklanan kişinin ev ve işyerinde yaklaşık 15 milyon lira değerinde nakit para ve ziynet eşyası bulunduğu da iddia ediliyor.

Bunlar doğru mu bilmiyorum ama gerçek olan şey daire başkanına operasyon yapıldı ve tutuklandı.

O zaman Samsun halkı Büyükşehir Belediyesinden bir açıklama beklemeyi hak etmiyor mu?

Bu daire başkanını Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne kim getirdi kimler referans oldu?

Sonra AK Parti il başkanının Terme eski ve yeni belediye başkanlarından savunma alacağı yazıldı bu doğru ise olayın tam merkezinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'den da savunma alabilecek mi?

Peki biz bu kadar yazılıp çizilmesinden sonra hiçbir açıklama yapmayan Büyükşehir'den şöyle bir açıklama duyarmıyız?

"Bu işi biz aylar öncesinden biliyorduk hatta bunu yetkililere biz bildirdik sonrasında da dinleme yapıldı ve bu yolsuzluğu biz çıkarttık. Bizim olduğumuz yerde bunlar olamaz"

Denilerek bu olaydan kahraman yaratılır mı? Olabilir mi olur peki buna inananlarda olabilir mi o da olur.

Bu ülkede kimler nelere inanmadı ki:

Açıkçası bu konu ile ilgili kafaları tırmalayan tüm soruların cevaplandığı bir açıklama yapılmadığı sürece bu kişiyi belediyeye kimin getirdiğinden kimlerle ilişkisi olduğuna kadar hatta miktarının asla net olmadığı milyonlarca liranın miktarı hep aşağı yukarı olarak söylenti olarak kalacaktır.

Peki, tüm bu gelişmelerden sonra insanın aklına 22, 23 ve 24. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni'nin hemen hemen her toplantıda söylediği ve bazen bizim de yeter artık dediğimiz o ünlü söz gelmiyor mu?

"MASAYA KASAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ. BAŞARININ YOLU BUNDAN GEÇİYOR"

Bu söz tam bugünlerin sözü.