Ligin ikinci devresine 1-0'lık Altay galibiyetiyle başlayan Samsunspor, adeta dosta güven düşmana korku verdi.

Şampiyonluk mücadelesindeki en ciddi rakiplerden biri olan Altay'ın net bir gol pozisyonu bulamamış olması, ligin gol kralı Marco Paixao'nun iki maçta da hiçbir varlık gösterememesi Samsunspor'un savunma başarısı için oldukça önemli göstergeler.

Aynı şekilde hücumda da önceki maçların aksine farklı hücum aksiyonları deneyerek gol araması, ilerleyen haftalar adına olumlu bir sinyaldi.

Bunda yeni transferlerin büyük oranda etkili olduğunu düşünüyorum. Nitekim Altay karşılaşmasında, devre arasında yapılan transferlerden üçü ilk 11'de başladı, biri de sonradan oyuna girdi.

Tek bir maçla değerlendirmek doğru olmaz ama bu defa transferde doğru isimlerin tercih edildiğini düşünüyorum.

Özellikle Djedje mücadelesi ve hırsıyla tüm taraftarların beğenisini topladı. O bölgede oynayan Ferhat Çulcuoğlu ne eksik ne fazla görevini yapıyordu, fakat Djedje fazlasını yapıyor. Topu alıp dikine ilerleyerek adam eksiltmesi, takımı hücuma taşıması ve pas tercihleriyle dikkat çeken Djedje, Samsunspor orta sahasına sınıf atlattı.

Yasin Öztekin duran topları kullanma becerisi, Gökhan Karadeniz de takım arkadaşlarını gol pozisyonuna sokabilmesiyle dikkatimi çekti ilk maç özelinde. Yasin ve Gökhan'ın, geçen seneki Burak Çalık etkisi yaratarak büyük maçları alabilme noktasında katkı sunacaklarını düşünüyorum.

Bunlara ek olarak, bu takımın hücum gücünde oyuna ne zaman girse tabelayı değiştirme ihtimali olan İlyas Kubilay Yavuz, mücadeleci yapısıyla ön plana çıkan Nadir Çiftçi, form yakalamış bir Guido Koçer, tecrübeli bir Burak Çalık, Savicevic, yenilerden Hamroun ve Coureur gibi tehlikeli isimler var.

Bu isimlerden biri veya birileri etkisiz olduğunda, diğerleri sahneye çıkarak mutlaka skor üretecektir. Nitekim Altay maçında bunu gördük. Bu takım her hafta bir şekilde gol bulacaktır.

Altay'ı yenmek önemliydi fakat bu galibiyet, Ümraniye deplasmanından alınacak bir 3 puan ile daha da anlam kazanır.

Rüzgarı arkasına alan bir Samsunspor'u durduracak bir takım bu ligde yok. Ümraniye'den kayıpsız dönerek önümüzdeki 2-3 hafta içinde liderlik koltuğuna oturacağımızdan eminim.