İlk kez yüreğimize şehit ateşi düşmüyor. Ama bu defa farklı bir acı yaşıyoruz.13 sivil vatan evladımız sivil, asker, polis, astsubay uzman çavuş) 5-6 yıl önce kaçırıldıkları Kuzey Irak'ta Gara adı ile anılan lanet yerde tamda 14 şubat 2021 Sevgililer Gününde çok vahşice katledildiler . PKK'lı alçakların vahşice katlettiği 13 sivil vatan evladının acısı sadece anne ,baba, kardeş ,eş ve çocuklarının yüreğine düşmedi ;bütün milletimizin yüreğini dağladı , teröre isyanımızı , alçaklığa lanetimizi alevlendirdi.5-6 yıl az bir zaman değil, PKK'lı hainlerin elinde rehine olmak esaret altında tutulmak ,PKK'lı alçakların insanlık dışı muamelesine maruz kalmak, her türlü işkenceyi en son noktasına kadar yaşamak herkesin dayanabileceği herkesin kaldırabileceği bir vahşilik değil. Ama 13 vatan evladımız tüm bu alçaklıkların tamamına fedakarca direnç gösterip ,o alçakların çizdiği sınırlar içerisinde 5-6 yıl yaşamak zorunda kaldılar.
Tamda kurtarılacakları sırada korkak şerefsiz PKK'lı alçakların silahlarından çıkan kurşunlarla karanlık bir mağarada 12 sivil vatan evladı kafasından ,1 sivil vatan evladı da göğüsünden vurularak 13 sivil vatan evladını şehit edildiler .PKK'lı tescilli alçaklar bir kez daha ne kadar vahşi ve ne kadar insanlıktan nasip almadıklarını bütün dünyaya göstermiş oldular. Ama görmeyen gözler, duymayan kulaklar hala var. Silahsız ve sivil insanları katletme alçaklığını ilk kez yapmıyorlardı. Unutmadık kundağındaki bebekleri nasıl katlettiklerini, unutmadık sivil ve silahsız kadın erkek katlettikleri yaşlı genç masum insanlarımızı. Şimdi Gara şehitlerimizde şehitler tepesinde o şehitlerimize dahil oldular. Şüphesiz hepsine minnettarız.
Bütün Türkiye soğuk havaya ve salgın hastalığa rağmen Türkiye'nin değişik şehirlerinden kaldırılan 13 Gara şehidimizi sonsuzluğa uğurlamak için acının tavan yaptığı ateşin düştüğü yangın yerlerinde bir araya geldik. Gara şehitlerimizin her birinin hikayesi yürek burkuyordu. Hepsinin ortak hikayesi ise sivil olmaları ve Kuzey Irak'ta Gara'da bir mağara'da 5-6 yıldır esaret altında tutulmalarıydı. Ortak kaderleri ise şehadete birlikte gitmeleriydi. Sevdaları ise vatan ,bayrak ve millet içindi.13 kahraman vatan evladının tek suçları vatana hizmet etmek, vatan için kutsal değerler uğruna yemin etmiş sivil vatandaş ,asker ,Polis, Astsubay Uzman Çavuş olmaktı. Sivildiler, silahsızdılar ama hain ve terörist değildiler. İşte o sivil şehitlerimizden biriside Samsunlu sivil şehidimiz hemşehrimiz Muhammet Salih Kancaydı. Samsunlu sivil şehidimiz Muhammet Salih Kanca'yı şehit ateşinin düştüğü Samsun'dan 15 Şubat 2021 günü Büyük Camii'de öğle namazına müteakip kıldığımız cenaze namazından sonra Kıranköy Şehitliğinde kar yağışı altında sonsuzluğa uğurladık.Bir şehidimizi,bir vatan evladını daha kara toprağın kara bağrına vatan toprağında dualarla emanet ettik. Şehidimizin babasının vakurlu duruşu bütün hainlerin kalbine saplanan bir ok gibiydi. Bu vatanı da bu milleti de bölemezsiniz ,bölemeyeceksiniz hepiniz leş olmaya mahkumsunuz diyen o kararlı duruş asil Türk Milletinin duruşuydu. Şehitler tepesine uğurladığımız 13 şehidimizden birisi olan Samsunlu sivil şehidimiz ne acıdır ki içimizdeki hainler tarafından Gara cehenneminde bir mağarada esaret altında tutulmuş ve yine o dış ve iç destekli hainler tarafından çok vahşice infaz edilerek şehit edilmiştir. Tetiği çekende çektirende kıyısından köşesin tamda ortasından destek veren herkes bu şehitlerimizin birinci dereceden katilleridir. Allah tez elden tamamının belasını versin.
İnsanlığın vahşice katledildiği Gara cehenneminde şehadet şerbeti içen sivil devlet görevlisi, Asker ,Polis vatan evlatlarımızın son yolculuğunda kahramanlarımıza güle güle demenin kolay olmadığını unutmuyoruz.13 şehidimize güle güle derken yangın yerinde bulunmanın hiç kolay olmadığını kimse unutmasın. Önümüzdeki Türk bayrağına sarılı tabutun içindeki 13 kahraman boşuna şehit düşmediler. Huzurumuz, güvenliğimiz devletimizin sonsuza kadar yaşaması için içtikleri yemine sadık kalarak seve seve canlarını feda ettiler. Unutmuyoruz ,unutturmuyoruz ,hiç kimseye de bir damla kanlarını bağışlamıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad ,mekanları cennet olsun. Artık bu son olsun demeye devam ediyoruz. Başımız sağ olsun.