YÜREĞİMİZ ŞEHİTLERİMİZİN ACISIYLA YİNE YANGIN YERİ 

    Gara şehitlerimizin acısı yüreğimizde sıcaklığını korurken  bu defada ( 4 Mart 2021 günü )Bitlis'te talihsiz bir kaza sonucu düşen askeri Helikopterde şehadete yürüyen11 askerimizin acısı ülkemizin her köşesini yangın yerine çevirdi. 

         Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre,  Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu. 

           Yaralanan  kahraman askerlerimizin ise : Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu-Kabadüz) olduğu bildirildi. 

           Şehadete yürüyen kahraman vatan evlatlarının acı haberi buz gibi bir havada acı içinde kıvranan yakınlarına yetkililer tarafından ulaştırıldı. Şehitlerin evlerine ve evlerinin bulunduğu sokaklara geceye rağmen Türk bayrakları asıldı. Acı hepimiz için gerçek ve tarifsizdi ,kahreden kaza haberinin düştüğü tüm yürekler yangın yerine döndü. Şehit evlerinde gece hiç ışıklar sönmedi. Kimi evladını, kimi eşini, kimi kardeşini, kimi babasını şehit vermişti. Ateşin düştüğü evler adeta yangın yeriydi. Hepimizin yüreği yandı ,hepimizin canı acıdı ama hiç birimizin acısı şehit acısını bire bir yaşayan yakınlarının acısıyla kıyaslanamaz. Şehit acısı ülkemizin her yerinde yürekten hissedilirken resmi yas ilan edilmemesinin nedenini yine anlayamadık. Zannedilmesin ki ,yas resmi olmayınca Türkiyemiz yasta olmuyor. Biz şehit yakınları bu defada yine yüreklerimizde, tüm Türkiye'de yas ilan ettik. Bu acının kolay bir acı olmadığını en çok bilenlerdeniz. Bu yüzden yüreklerimizi yangın yerine çeviren şehit acısını yok sayamayız .Bayraklarımız yas ilan edilip yarıya indirilmese de, biz o yası yaşıyoruz kimse farkında olmasa bile. Bizim yasımız zaten hiç bitmiyor ki ,farkında mısınız  ateş hep düştüğü yeri yakıyor. Bu defada farklı olmadı ki, yine ateş düştüğü yeri yakıyor.  

      Yüreğimiz Bitlis -Tatvan kırsalında soğuk bir havada  karlar arasında kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit düşen kahraman askerlerimizin acısıyla yangın yerine döndü. Türkiyem Yastayız. Bitlis şehitlerimize Allah'tan rahmet ,yakınlarına  ve milletimize sabır, yaralı kahraman askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun. Başımız sağ olsun.