Bir vatan toprağı düşünün uğruna o kadar çok şehitler vermişiz ki İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!" dediği mısradaki gibi, vatan toprağımızın her karışı şehitlerle dolu. Vatan, bayrak, millet ve kutsal değerler uğruna seve seve çoğu kara toprağın kara bağrına kefensiz girmiş. Bu coğrafyada devlet ve millet olmanın uğruna şehadete koşmuş daha bıyıkları yeni terlemiş ana kuzuları. Bu yüzden hiçbir toprak parçası bizim ülkemizde olduğu gibi vatan olmayı anasının ak sütü gibi hak etmemiştir.
Şehadete koşmak destan yazmaktır. Her şühedanın hikayesi gerçek bir kahramanlık ve fedakarlık destanıdır. Ailesinden şehit çıkmayan aile var mıdır. Bu ülkede şehitler tepesi şehadete koşan kahraman vatan evlatlarıyla dolu. Şuhedayı sadece yılda bir gün 18 Mart Şehitleri Anma gününde hatırlamıyoruz.18 Mart, Çanakkale Savaşları ve kahraman şehitlerimiz demektir.18 Mart, içi boş sıradan bir tarih değildir ;Çanakkale Deniz Savaşları'nın kazanıldığı büyük gün 18 Marttır. O yüzden Şehitler Günü, 18 Mart'tır. Her 18 Mart şühedanın vatan toprağından fışkırdığı özel bir gündür. O yüzden şühedaya çok şey borçluyuz.


18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde kahraman şehitlerimizi anmak için ülkemizin her yerinde törenler yapılıyor, etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda şehitlikler devlet protokolü tarafından ülkemizin her yerinde ziyaret ediliyor. Törenlere şehit aileleri ve gazilerde katılıyor. Şehitlerimizin unutulmaması, unutturulmaması kapsamında bunlar güzel şeyler. Vatanımız, milletimiz, kutsal değerlerimiz ve şanlı bayrağımız için şehadet şerbeti içmiş tüm vatan evlatlarına sizleri unutmadık sonsuza kadar yaşatacağız demek için her yıl 18 Mart'ta şehitliklerimizi dolduruyoruz. Hiç şüphesiz şehitlerimizin manevi huzurunda bir ve beraber olmak hepimizi rahatlatıyor. Yapmacık olmayan, samimi duygularla şehitlerimizin ruhlarını şad etmek içimizdeki birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor. Tüm bu nedenlerle bir şehit yakını olarak 18 Mart Şehitleri anma Günü'nü önemsiyorum. Bu günün sadece devlet protokolü ile şehit ailelerinin günü olmadığını üzerine basa basa hatırlatmak istiyorum. Kanı ve canı pahasına ruhunu ve kimliğini kaybetmeden Yemende, Sarıkamış'ta Çanakkale de, Balkanlarda, Kurtuluş savaşında, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Harekatında, Güney Doğuda İç Güvenlik Harekatında PKK terör örgütü ile zorlu mücadelede, Suriye'de, daha bir çok ülkede ve daha bir çok savaşta, yurtdışı harekatlarında destan yazan tüm şühedayı rahmetle, minnetle dualarla anıyoruz. Kahraman şehitlerimizin manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizi unutmadık, isimlerini sonsuza kadar yaşatacağız. Ruhları şad mekanları cennet olsun.
Şuhedanın fışkırdığı bu topraklarda nokta kadar yer yoktur ki, şehit düşmemiş olsun. Öyle ki bu vatanın her yeri şüheda kokuyor. Zannedilmesin ki sadece 18 Mart şehitlerin anılıp, sonrada unutulduğu sıradan bir gündür. İçtenlikle ifade etmek isterim ki, yüce Türk Milleti kahraman şehitlerini asla unutmayacak bugün olduğu gibi gelecek günlerde de yüceliğine yakışır bir şekilde, sonsuza dek vefasını ve minnetini gösterecektir. Başta tüm kahraman şehitlerimize olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına ve edediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun.Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.