TÜRKİYEMİN BİR GÜNDE ÜÇ YILDIZI ŞEHİT OLDU FARKINDA MIYIZ?

       7 Nisan 2021 'de İlk şehadet haberi Konya'nın Karatay İlçesinde boş bir araziye düşen Üçüncü Ana Jet Üssünden kalkan   Türk Yıldızlarına ait NF-5 gösteri uçağından geldi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı akrobasi ekibinden 35 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep şehit oldu. Türk Yıldızlarının yıldız Yüzbaşısı Burak Gençcelep'in şehadet haberiyle memleketi Trabzon'la birlikte bütün Türkiye  büyük bir acıyla  sarsıldı. Ateşin ilk düştüğü Konya ve Trabzon'da büyük bir üzüntü yaşanırken, bu defa  da Suriye'nin  Afrin bölgesinden peşpeşe şehit haberleri yıldırım gibi Türkiye'ye düştü.  

       Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada :" PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirilmiştir .Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit olan Kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. "denildi. Suriye'de şehit düşen iki askerden biri olan 30 yaşındaki Kahramanmaraşlı Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın Onikişubat ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki yakınlarına acı haberi askeri yetkililer verdi. Baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin evli ve çocuğunun olmadığı açıklandı. Kahramanmaraşın Onikişubat ilçesi adeta yangın yerine döndü ,ateş yine düştüğü yeri yaktı. Suriye'de şehit düşen diğer askerimiz 28 yaşındaki Bursalı  Piyade Uzman Onbaşı Gökhan Çakır'ın İnegöl Alanyurt Mahallesindeki  baba ocağına acı haberi askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Bir günde Türkiye  Konya'dan bir ,Suriye'den iki kahraman askerimizin gündeme düşen son dakika  şehadet haberiyle adeta sarsıldı. 3 kahraman askerini bir günde şehadet yolculuğuna uğurlayan milletimiz bir kez daha 'vatan sağ olsun' diyerek asil duruşunu gösterdi. Şehitlerimizi yine aynı şekilde 8 Nisan 2021 tarihinde memleketleri ;Trabzon, Kahramanmaraş ve Bursa-İnegöl'de toprağa değil ,yüreğimize gömdük. Ateşin düştüğü yerde ateşin direk düştüğü şehit anne, baba, eş  ve çocuklarının   yüreklerinin  nasıl yandığını sadece şehit acısı ile yanan acılı  yürekler bilir. Ödenen bedelin ne kadar büyük olduğunu başka kim nasıl anlaya bilir? Sadece empati yapmak yeter mi? Türkiye'mizin bir günde üç yıldızı şehit oldu. Hepimiz üzüldük ,hepimizin yüreği yandı ama ateşin düştüğü şehit evlerindeki yürek yangını yine tarifsizdi. Tarifsiz bir acıyla yanmak hiç kimse için kolay değildir. Defin sonrası şehit  evinde  şehit acısıyla başbaşa kalan şehit ailelerinin acısını ve neler yaşadıklarını  sadece yaşayan bilir.  

      Bazen talihsiz bir kaza, bazen hain bir saldırı yüreklerimize şehit acısı düşürüyor. Şehadete uğurladığımız vatan evlatlarının kahramanlıkları ve fedakarlıkları karşısında  onlara hepimizin çok borcu var .Bu borç hiçbir  maddi değerle ifade edilemeyecek kadar önemli bir borçtur. Bu borç hepimize düşen yüksek vefa ve yüksek minnet borcudur. Bu vatanın ekmeğini yiyip ,havasını tenefüs eden, bu vatan toprağında bacasını tüttüren  herkes bilmelidir ki, şehitlerimize hepimizin çok  borcu var. Bir hafta önce sadece bir günde üç güzel insanımız, üç yıldız evladımız tüm hayallerinden vazgeçerek hayatlarının baharında şehadete yürüdüler. Onların sevdası mevki, makam, şan şöhret, para ,pul ,siyasi yarış değildi. Onlar  önce vatan dediler. Şehitlerimizin ve  bu gerçeğin bir hafta sonra ne kadar farkındayız? Şehitlerimizi unutmadık değil mi? Şehitlerimizin ruhları şad ,mekanları cennet olsun.