TFF 1.Ligde son iki haftadır futbolun önüne başka şeylerin geçtiğini büyük bir şaşkınlıkla izliyoruz. Üç takımın içinde bulunduğu şampiyonluk yarışında çok enteresan olaylara tanıklık ediyoruz.

  • Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor maçında ilk 11 oyuncularının bir kısmını kadro dışı bırakan, bir kısmını yedek soyunduran ve hatta maçı şut bile çekmeden tamamlayan Tuzlaspor bu hafta Altınordu karşısına tam kadro çıktı ve puan almak için mücadele etti.

 

  • Ülkemizde pandemi tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı şu dönemde, dün Giresun ve Adana'da binlerce taraftar, sağlık çalışanı adı altında stadyumlara alındı. Bir o kadarı da stadyum dışında takımlarını desteklediler. Sosyal medya hesaplarında fotoğraf ve video paylaşmaktan çekinmediler.

 

  • Giresunspor'un bir futbolcusu maçtan sonra devletin kanalı TRT'ye verdiği röportajda gülerek "Taraftarlarımız, daha doğrusu sağlık çalışanlarımız güzel destek verdi." diyerek milletle adeta dalga geçti.

 

  • Giresunspor'un attığı ilk gol net ofsayttı. Maç 2-0 iken Akhisarspor'un verilmeyen penaltısından dönen top da gol olarak skor 3-0'a geldi.

 

  • Adana Demirspor-Balıkesirspor maçında futbol sahalarında nadir görülecek türden bir skandal yaşandı. Savunma oyuncusunun kaleciye verdiği pastan ofsayt icat etmek çok komik bir fikirdi.

Bu ülkede yakın bir döneme kadar büyük çaplı ve etkisi uzun süre hissedilen şike soruşturmaları yapıldı. Pek çok kulüp yöneticisi, antrenör ve futbolcu yargılandı ve hatta bazıları tutuklandı.

Hal böyleyken, yukarıda bahsi geçen kulüplerin yönetici ve sporcularının, hakemlerin böylesine şüpheli bir tablonun içinde bulunmaktan endişe duymamaları oldukça enteresan görünüyor. Ligin bitimine 2-3 hafta kala herkesin gözü önünde bu skandalların alenen yaşanıyor olması akıl alır gibi değil.

Ayrıca belirtmek gerekir ki sağlık çalışanlarının izin kullanamadan, esnek mesaiye geçmeden büyük bir özveriyle çalıştığı şu dönemde, tribünlere doldurulan insanlara "sağlık çalışanı" kılıfı uydurmak, en başta gerçek sağlık çalışanlarına sonra da milletimize büyük bir ayıptır.

TFF 1.Ligde yaşanan bu gelişmelerle ilgili kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor. Kulüp yetkilileri insanları tatmin edici açıklamalar yapmak yerine milleti salak yerine koymaya devam ettikçe, zihinlerde oluşan haksız rekabet düşüncesinin giderilebileceğini hiç sanmıyorum.