Bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi salgın hastalık nedeniyle yaşanan büyük pandemi bütün yaşamımızı, sosyal faaliyetlerimizi  ve alışkanlıklarımızı tümden etkiledi. Ama bu süreçte maske ,mesafe ve temizlik kurallarına uyarak büyük pandemi ile yaşamasını da savaşmasını da  öğrendik. Bazı alışkanlıklarımızdan vazgeçtik ,bazı sosyal faaliyetlerimizi erteledik ,bazı sosyal faaliyetlerimizi de pandemi kurallarına uyarak asgari seviyede gerçekleştirdik.Bazı olmazsa olmazlarımızı ,kısıtlıda olsa yine bu süreçte ülkemizde yerine getirdik. Çünkü bir yıldan fazla bir süredir ne zaman sonlanacağını bilmediğimiz büyük bir pandemi hayatımızın içinde bize yön veriyor.   

       Sosyal medyada Jandarma Genel Komutanlığı Anneler Gününde Aziz Şehitlerimizin kıymetli  annelerinin hayatına dokunan çok anlamlı bir video ve bir  altyazı paylaştı. "Başımızın Tacısınız" Jandarma Genel Komutanlığı olarak ülke genelinde, aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti eli öpülesi Şehit Annelerimizi, Anneler Günü dolayısıyla ziyaret ederek onları bu özel günde yalnız bırakmadık." Bu alt yazı her şeyin net bir özetiydi. Bazı kurum , kuruluş ve  sivil toplum örgütlerinin çözüm üretmek yerine mazeret üreterek şehitlerimizin kıymetli annelerini unutmuyormuş gibi yaparak, maalesef  unuttuğu bir dönemden geçiyoruz. İşte böylesine acımasız bir dönemden geçtiğimiz bu anneler gününde Jandarma Genel Komutanlığı'nın değerli  personeli ülke genelinde  şehit annelerinin kapısına kadar giderek onları yalnız bırakmadılar. Resmi kıyafetli Jandarma personelini evinin kapısında elinde çiçekle gören aziz şehitlerimizin baştacı kıymetli anneleri karşılarında şehit evlatlarını görmüş gibi mutlu oldular .Biliyorum çünkü pandemi  dönemi öncesi anneler gününde şehit annesi olan  annemi ziyarete gelen askeri personeli evinin kapısında gören annem, şehit evladı ile buluşmuş kadar büyük bir sevinç içerisinde oluyordu. Şimdi o günleri, pandemi günlerinde çok özlüyor annem. Bu gün hayatta olan bir çok şehit annemiz  bir  sonraki anneler gününde hayatın  doğal akışı karşısında belki hayatta bile olmayacak. Bu yüzden tebrikler Jandarma Genel Komutanlığı pandemiyi bahane edenlere çok güzel bir örnek olmuşsunuz. Keşke benzer şeyleri başkaları da düşünüp ,örnek alıp ,hayata geçirmiş olsaydı çok daha güzel olurdu. Bir seneden fazla bir zamandır evlerinden çıkamayan istedikleri zaman şehit evlatlarının kabrini ziyarete gidemeyen şehitlerimizin kıymetli annelerine burukta olsa bir mutluluk nedeni olabilirlerdi. Kolayı seçenler pandemiyi bahane ederek bu sorumluluklarına mazeret üretmiş olmadılar mı? Anneler Günü'nde resmi kıyafetli askeri personeli karşısında gören bir şehit annesinin neler hissettiğini ,burukta olsa büyük bir mutluluk yaşadığını bir şehit yakını olarak çok iyi biliyorum. Jandarma Genel Komutanlığı personelinin şehit annelerine, bu  anneler günü nedeniyle sahada yaptığı bu güzel  ziyaretleri takdirle karşılıyor ve gerçekten  şehit yakınları olarak çok önemsiyoruz. 

     Bir anneler gününü daha şehit evlatlarının hasreti içerisinde geçiren aziz şehitlerimizin kıymetli anneleri ,yaşadığımız büyük pandeminin kimi nereye nasıl sürükleyeceğini bilmediğimiz bir bilinmezliğin içinde yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Ama hayat bu kime hangi süprizi hazırlıyor bu şimdiden  bilinmez .Bu yüzden bu anneler gününde ülke genelinde aziz şehitlerimizin kıymetli annelerini unutmayan onları pandemi nedeniyle atlamayan , T.C. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına ve onun her rütbedeki değerli personelini bir şehit yakını sıcaklığı ile kucaklıyor ve en güzel duygularımla tebrik ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bu pandemi de bile kurallara uyarak şehit annelerinin yanında sahadasınız. Şehit annelerini baştacı gören herkes gibi sizlerde şehit ailelerinin gururusunuz,Türkiye'ye örneksiniz. Allah ayağınıza taş değdirmesin.