Şehadete koşuyor kınalı kuzularımız. Bu vatan her türlü ihanete rağmen o kınalı kuzuların sayesinde vatan olmaya devam ediyor. Bu uğurda vatan sevdalısı, vatan evlatların seve seve canlarını feda ettiğini bir an olsun aklımızdan çıkarmayalım. Ne geceleri ne gündüzleri yok Her şey vatan için ve bu vatanda yaşayanların huzurlu ve güvenli yaşaması için.

 30 Mayıs 2021'de gece yarısı Ağrı Doğubayazıt'tan geldi şehidimizin acı haberi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Eren-15 Operasyonu'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş helikopter ile Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş'in Ankara'daki ailesine şehadet haberi verildi. Keçiören ilçesi Kafkas Mahallesi'nde yaşayan Peruzat ve Hasan Keleş çifti, oğullarının şehit olduğu haberiyle tarifsiz bir acı yaşadı. Babaevinin bulunduğu binaya polis ve jandarma ekipleri Türk bayrağı astı. Ağrı şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş'in acı haberi sadece Ankara'yı değil bütün Türkiye'yi yaktı, kavurdu ama hiçbir yürek anasının, babasının, eşinin ve çocuğunun yüreği kadar yanmadı. Doğrusu ateş en çok yine düştüğü yeri yaktı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş 31 yaşında evli ve iki çocuk babasıydı. Şehidin oğulları Deniz Arda 9, Güney Alp ise 1.5 yaşındaydı. Hiç hak etmedikleri şekilde babasız kaldılar. Ankara'daki şehidin babevindeki şehit acısı yine tarifsiz bir acıydı. Bunun ne kadar farkında olduk, ne kadar farkında olabildik, bunu gerçekten bilmiyorum. Bildiğim tek şey, birilerinin bu vatan için şehitler tepesine koşmaya devam ettiğidir. Ne olur bu gerçeği hiç unutmayalım.

 Ağrı Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş'in Türk bayrağına sarılı naaşı 30 Mayıs 2021 sabahı Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na getirildi. Şehit için havalimanında saat 09.00'da protokolün ve silah arkadaşlarının katıldığı kalabalık bir tören düzenlenerek, şehidin naaşı defnedilmek üzere Askeri uçakla ailesinin yaşadığı Ankara'ya uğurlandı. Şehidin cenazesi Türk bayrağına sarılı tabut içerisinde ilk önce ailesinin yaşadığı Keçiören'e babaevine helalik için götürüldü. Şehit ateşinin düştüğü babaevinde helallik alındı.Biz biliyoruz ki asıl hakkını helal etmesi gereken yine şehidimizdi. Bunu unutmuş değiliz. Bu yüzden şehidimizden bütün Türkiye olarak bizde bir kez daha helallik istiyoruz. Şehidimizin Ankara'daki babaevine helallik için getirilip, götürülmesi dakikalarla sınırlı kaldı. Ne acı değil mi son bir kez bile babaevine bir daha kapıdan girememek ana ve babayı kucaklayamamak.. Farkında mıyız bu fedakarlığın, bu seve seve şehadete koşmanın ne demek olduğunun...Elbette farkında olanlarımız var. Elbette şehadeti bilenlerimiz var. Helallik sonrası Ahmet Hamdi Akseki Camiinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş için tören düzenlendi, öğle namazına müteakip şehidin cenaze namazı kılındı. Törene çok sayıda üst düzey protokol üyesi ve şehidin ailesi katıldı.

 Şehidin cenazesi son yolculuğu için Bağlum mezarlığına götürülmek üzere araca konduğunda eşinin haykırışı yürekleri dağladı. Şehit eşi Pelin Keleş cenaze aracının peşinden koşup, 'Ne olur gitme, gidersen geri gelmeyeceksin. İn arabadan, ne olur in' diyerek gözyaşı döküp el salladı. Bütün Türkiye şehit eşi olmanın ne demek olduğunu bu fotoğraf karesine bakıp bir kez daha düşünmeli, bir kez daha ödenen bedelin can olduğunu hatırlamalıdır. Cennet kokulu şehidimiz kahraman Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş'e çok şey borçluyuz ve minnettarız.

 Şehidimiz güzel insan Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş ruhun şad mekanın cennet olsun. Ailenin ve milletimizin başı sağ olsun, başımız sağ olsun. Unutmuyoruz, unutturmuyoruz...