2021 yılının en zor günlerini Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan büyük orman yangınları ile yaşamaya başladık. Yangın felaketinin yaşattığı büyük kayıplar ve acılar yetmiyormuş gibi birde Artvin ,Kastamonu ve Sinop yöresinde yaşanan son sel felaketlerinin korkunç görüntüsü ve bilançosu ile sarsıldık. Karadeniz bölgesindeki sel görüntüleri o kadar korkunçtu ki insanlar sadece mallarını evlerini değil canlarını da bu selde kaybettiler. Türkiye'nin gözü kulağı sel felaketinin yaşandığı il ve ilçelerde iken ,15 ve 16 Ağustos 2021'de Kuzey Irakta askerlerimize yönelik PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıda 24 saatte 4 kahraman asker evladımızı şehit verdik.

Ne acıdır ki Kastamonu ilimiz ,ilçeleri ile birlikte sel felaketinde kaybettiklerinin büyük acısını şok halinde yaşarken ,Kuzey Irak'tan Kastamonu'ya düşen şehit acısı ile bu acısını maalesef ikiye katladı. Irak'ın kuzeyindeki üs bölgemize saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Kastamonulu Sözleşmeli Er Muhammet Öztürk şehit düştü. Şehit Sözleşmeli Er Muhammet Öztürk aslen Samsun Vezirköprülü olup ,Kastamonu Taşköprü'de ailesi ile birlikte ikamet ediyordu. Yani doğdukları yerde değil ,doydukları yerde yaşıyorlardı. Kahraman şehidimizin şehadet haberi hem Samsun'da ,hem de Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde büyük bir acıya neden oldu. Melek yüzlü bir evladımızı daha şehitler tepesine uğurlamak elbette kolay olmadı. 24 saatte Kuzey Irak'tan sadece Şehit Sözleşmeli Er Muhammet Öztürk'ün şehadet haberi gelmedi.16 Ağustos 2021'de Kayserili Sağlık Astsubay Çavuş Yılmaz Tuncer, Ankara Elmadağlı Piyade Uzman Onbaşı Cengizhan Kaplan ve Piyade Teğmen İsmail Can Softa Kuzey Irak'ta şehadete yürüdü. Bütün Türkiye , ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketleri ile boğuşurken birde Kuzey Irak'tan gelen bu son şehit haberleriyle büyük bir acı yaşadı. Milletimize bu şehit acılarını yaşatan PKK terör örgütün bir kez daha Allah belasını versin. Hiç bir şehidimizin kanı hiçbir haine bağışlanamayacak kadar kutsaldır. Şehit annelerinin feryadı hainlerin sonunu getirecektir. Yüreğimize 24 saatte 4 şehit acısı gömdük. Bunun hesabı misli ile sorulacak ,şehitlerimiz şehitler tepesinde huzur içerisinde olacaklardır. Türk askeri şehadete yürümesini bildiği gibi silah arkadaşlarının kanının hesabını sormasını da bilir .Bizim için şehadete koşan kahramanlarımızı cennete uğurlamak sanıldığı kadar kolay değil. Son yolculuklarında şehitlerimizin yanında olmak onlara gözyaşları içerisinde güle güle demek zor bir görev. Biten umutlar, kapanan kapılar ,yıkılan hayaller, şehitlerimizin geride bıraktıkları her şey vatan için ödenen bedelin ne kadar büyük bir bedel olduğunu hepimize gösteriyor. Göremeyenlere, görmek istemeyenlere yazıklar olsun .Ateşin düştüğü yerdeki yangının sızlatmadığı, acıtmadığı yürek bizim için yürek değildir.

Güle güle cennet kokulu şehitlerimiz Sözleşmeli Er Muhammet Öztürk, Sağlık Astsubay Çavuş Yılmaz Tuncer, Piyade Uzman Onbaşı Cengizhan Kaplan ve Piyade Teğmen İsmail Can Softa. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun. Hangi ilden, hangi ilçeden, hangi köyden ,her nereden cennete uğurlanırsanız uğurlanın dördünüzü de büyük bir acıyla kalplerimize gömdük. Unutursak kalplerimiz dursun. Cennet kokulu vatan evlatlarını kara toprağın kara bağrına bırakmak canımızı acıtıyor. Bu nedenle de Allah bir daha bu asil millete şehit acısı yaşatmasın istiyoruz. Şehitlerimize minnettarız. Başta kederli ailesine olmak üzere asil Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.