Devlet ayrımcılık yapar mı? Üstelik bu ayrımcılığı şehitlerimizin annelerine  ve babalarına yapar mı? Adım gibi eminim ki evli ve bekar şehitlerimizin annelerine ve babalarına verilen bazı haklarda maalesef devletimiz  ayrımcılık yapılıyor. Bunu söylerken hem üzülüyor hem de bir şehit yakını olarak utanıyorum. Sadece ben utanmıyorum ,benim bildiklerimi doğru bilen her şehit yakını utanıyor    

           Benim anne ve babamda bir şehit yakını ,şehidimiz evli olduğu için maalesef bir takım haklardan mahrum bırakılıyorlar. Bu ayrımcılığın nedeni ise şehidimizin medeni hali yani evli bir şehit olması. Şehidin evli ya da bekar olması anne ve babasının bazı haklardan mahrum  bırakılmasını gerektirmez. Şehitlik  gibi çok hassas bir konuda  asıl olan devletin ve milletin onların annelerine ve babalarına eşit davranması eşit yasal haklarla onları kucaklamasıdır. Sen evli bir şehidin anne ve babasısın orada duracaksın, sen ise bekar bir şehidin anne ve babasısın seni daha çok kucaklayacağım demek asla kabul edilemez bir durumdur. Örnek belki biraz ağır oldu ama gerçek bu değil mi? Bunu yaşayarak bu duruma sitem eden evli bir şehidimizin annesinden sürekli duyan bir şehit yakınıyım. Aslında iki yıl önce hakka yürüyen şehit babası olan babamda bu duruma bir anlam veremezdi ve sitem ederdi. Bu yüzdende bu ayrımcılığı içine sindiremediği için hiçbir resmi ortama  katılmazdı. Devletin kendisine verdiği  ücretsiz seyahat kartını kullanmaz toplu ulaşıma ihtiyaç duyduğunda ücretini ödeterek seyahat yapardı. Babamın ,şehit babamızın bu sitemini ve tepkisini kim duydu, kimse duymadı. Çok gururlu bir adamdı gösterişi sevmezdi. Taşıma ruhsatlı tabancası vardı. Şehit babaları ruhsat harcından muaf oldukları halde harcı o son kuruşuna kadar ödeyip ruhsatını yeniletirdi. Bazı sosyal haklarda şehidin evli ya da bekar olmasına göre ayrımcılığı yapanlar onun bu tepkisini duydular mı buna da  hayır? Kendisi bildi ya o onun için yeterliydi .Hep ben şehit babasına yakışanı yaptım ama bazı konularda ayrımcılığa ve vefasızlığa uğradım diyordu. Evli ya da bekar fark etmez bütün şehitlerimizin anneleri ve babaları o kadar onurlu ve gururlu insanlar ki , uğradıkları haksızlığı sokağa dökmek yerine hep içlerine attılar, atıyorlar . Evli şehitlerimizin anneleri ve babaları  bir gün mağdur edildiğimiz o haklar bizi bulur düşüncesiyle susmayı tercih ediyorlar. Ama bu arada o haklar onları bulmadan birer birer hakka yürümeye de devam ediyorlar .Evli şehitlerimizin anne ve babalarının bu suskunluğu ister istemez o güzel insanların yüreklerinde bir kırgınlık yaratıyor. Ama kimse hala bu vefasızlığın farkında değil. Şehit annelerine  ve babalarına pozitif ayrımcılık yaparken evli ,bekar şehidin anne ve babası diye bir ayrıma tabi tutarsanız burada yanlış yaparsınız ve bu yanlış hala sürdürülüyor .Şehit anne ve babalarına eşit haklar tanımak çok mu zor. Ey siyasiler bunu yapmak için yeniden Anayasa oylaması yapmayacaksınız, hanginizin bu tür bir düzenlemeye itirazı var?  

        Bu acılı insanlar evlatlarını şehit verdiler bu insanların önünü keserek sizin oğlunuz evli olduğu için size ÖTV 'siz araç veremeyiz, size TOKİ'den faizsiz ev veremeyiz, size faizsiz konut kredisi kullandıramayız. Size şu hakkı ,size bu hakkı veremeyiz derseniz o insanların biz şehit anne ve babası değil miyiz, dediklerine verecek bir yanıtınız olmalıdır. Ama vereceğiniz yanıt şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak, yakınlarını üzecek bir yanıt olursa bu vefasızlık olmaz mı? Yıllardır bunu anlatıyorum ama kimse anlamak istemiyor. Bu ayrımcılık devletimize yakışmıyor. Bu ayıptan devletimizi kurtarmak gerekmiyor mu? Bu haklar maddi haklar biz bu haklarda eşit davranırsak bunu devletimizin gücü kaldırmaz mı deniliyor. Biz biliyoruz  ki devletimiz güçlüdür. Suriyeliye bile sınırımızda ücretsiz konut yapan ,bir çok sığınmacı mağduru karşılıksız barındıran  devletimiz evladını bu vatan için bu bayrak için şehit vermiş evli şehidimizin anne ve babasına da faizsiz taksitle konut ve faizsiz konut kredisi verebilir. Kimse ücretsiz yani bedelsiz bir şey istemiyor  .Ama şunu da kimse unutmasın , şehitlerimiz bir çok şeyin bedelini zaten şehit düşerek ödemiyorlar mı? Şehitlerimizin ödediği bedelden daha ağır bir bedel var mı? O bedeli sadece şehitlerimizde ödemiyor şehidimizin medeni hali ne olursa olsun onların anneleri  ve babaları da çok büyük bedeller ödüyor. Onlar da yaşayan şehit bunun farkında olan var mı? Hala bunun farkında olmayan sözde şehit severler var. Bunlarında artık bu gerçeği görme zamanı gelmedi mi?