Şehitlerinin cenaze töreninde protokol tarafından yalnız bırakılmayan, teselli edilen şehitlerimizin acılı anneleri ve babaları arasında hiçbir ayrım yapılmazken ne yazık ki, sonrasında bazı ayrımlara tabi tutulduğunu bir şehit yakını olarak yakından biliyorum . 

       Bıkmadan usanmadan yanlış olduğunu düşündüğüm bu tür uygulamaları her fırsatta kamuoyu ile paylaşıyor ilgili ve yetkili makamlara hatırlatıyorum. Bu defada aynısını yapıyor evli şehitlerimizin annelerinin  ve babalarının da şehit anne ve babası olduklarını, sağlanan haklar bakımından  bekar şehitlerimizin anne ve babalarından farklı olmaması yani eksik bırakılmaması gerektiğini üstüne basarak ifade ediyorum. Ama  devletimiz bu konuda çok  farklı şeyler söylüyor ve maalesef ayrım yapıyor. Eğer şehit evli ise o şehidin anne ve babasına devletimiz  maddi ve sosyal haklar bakımından maalesef eşit davranmıyor. Evli şehidin anne ve babası bazı sosyal hakları belirgin bir şekilde eksik kullanıyor .Halbuki hiç kimse şehidinin evli ya da bekar olmasına göre bir ayrıma tabi tutulmamalıdır. Maalesef yaşayarak görüyoruz ki, şehit anneleri ve babaları arasında bile  bu ayrım çok net olarak yapılıyor. Zaman zaman evli şehitlerin anneleri ve babaları bu haksızlığı gündeme taşımaktadır. Ama bu eşitsizlikler bir türlü düzeltilmemektedir. Bu durumda evli şehitlerimizin anneleri ve babaları seslerini duyuramamış olmuyorlar mı? 

         Hala evli şehitlerin annelerine  veya babalarına ÖTV'siz araç alma hakkı verilmezken evli bekar şehitlerin annelerine veya babalarına bu hak verilmektedir. Bu  yasa da evli şehitlerin annelerini veya babalarını da kapsama alacak bir değişiklik yapmak çok mu zor ki bu eşitsizlik bir türlü düzeltilmiyor? Yine benzer şekilde bekar şehitlerin anne veya babalarına TOKİ konutlarından faizsiz kredi kullanarak alma hakkı tanınmışken ,evli şehitlerin anne veya babalarına bu hak verilmemektedir. Evli şehitlerin anne ve babalarına verilen aylık maaş tutarı ise asgari ücretin bile altındadır. Zannedilmesin ki şehitlerin anneleri  ve babaları evlatlarını vatana şehit verdikleri için maddi bir beklenti içerisindedir. Devlet şehidin anne ve babasına bazı hakları verirken şehitlerimizin medeni durumunu irdeleyerek hareket etmemelidir. Şehidin evli veya bekar olması anne ve baba açısından neyi değiştirmektedir ki, devlet bu ayrımcılığı ısrarla devam ettirmektedir. Halbuki evli bir şehidin anne ve babası olmak manevi açıdan anne ve babaya daha çok sorumluluk yüklemektedir. Evli şehidin anne veya babasına yakasına gururla takacağı bir madalyada verilmemektedir. Bu çok zor, çok mu maliyetli ki evli bir şehidin annesi veya babası bu haktan mahrum bırakılmaktadır . 

      Bizim bildiğimiz ve bizim gördüğümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ,yani devletimiz büyük ve güçlü bir devlettir. Şehitlerinin annelerine  ve babalarına hiçbir ayrım yapmaksızın daha vefalı ve daha çok eşit davranması gerekir. Şehitlerimizin yakınları başımızın tacıdır diyenler niye evli şehitlerimizin annelerinin ve babalarının seslerini duymuyor?