Şehit haberi vermekte almakta kolay değil. Her şehit haberinin devamında annelerin ,babaların eşlerin ,çocukların, yetim yavruların babasızlığı , gözyaşları ve buruk gururu vardır. Yıllardır bu vatanda koç yiğitleri hain terör örgütünün hain saldırısında ve kalleş tuzağında kaybediyoruz. Şehitler tepesi ,şehitlerle dolmaya devam ediyor. En çok şehit veren illerimizin başında Samsun ve ilçeleri geliyor. Terör örgütünü güç kaybettiği günlerde bile canımızı yakan şehit haberleri ile sarsılmaya devam ediyoruz. Hiç şüphesiz en büyük acı şehitlerimizin annelerinin yüreklerine düşüyor. Şehitlerimizin annelerinin gözyaşları bir türlü dinmiyor. Samsun ili  ve ilçeleri şehitler tepesi. Şehit annelerinin gözyaşlarının dinmediği yerde Samsun.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlamaya başladığımız günde bile Samsun'a Kuzey Irak'tan şehit ateşi düştü. 

    Harun Çalışkan Samsunlu Piyade Uzman Çavuştu Kuzey Irak'ta  28  Ekim 2021 günü el yapımı patlayıcıya basarak şehit düştü. Şehidimizin anne ve babası Şehri ve Recep Çalışkan hayatlarında alabilecekleri en acı haberi yetkililerden alarak  sarsıldılar. Sadece anne ve babası değil 2 aylık hamile eşide aldığı acı haberle tarifsiz bir acıyla tanıştı. Vatan uğruna tutulan  her nöbette askerin kaderinde şehadette gazilikte var. Bu unvanlar herkese nasip olmasa da  birileri şehit ya da gazi olmaya devam ediyor. Evli ve 29 yaşında  şehadete yürümüş bir kahraman evladımızın anne ve babası olmak kolay değil. Çünkü o şehit  acısının hiçbir tarifi yok. Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan'ın annesi şehri hanım her anne gibi evladının tenine dokunmaya bile kıyamazken hain ellerin  döşediği patlayıcı bir anda canımızı acıtmaya yetiyor. Uzun yıllardır PKK terör örgütü bunu hep yapıyor. Zannediyor ki  Bu vatanda başka bir bayrak dalgalandırabilecek. Aslında onlarda biliyor bunun mümkün olmadığını ama bu uğurda başkalarına maşa olmaktan  bir türlü vazgeçmiyorlar. Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan Kuzey Irak'ta şehit oldu. Biliyoruz ki o boşuna şehit olmadı. Onun şehadet şerbeti içtiği yerde kandan beslenmeye devam eden PKK'lı teröristler misliyle bu yaptıklarını ödeyeceklerdir. Bir annenin haksız yere gözyaşı dökmesine sebep olan kim olursa olsun şehit annelerinin ahından kurtulamayacaklardır. Tamda Cumhuriyetimizin 98. yılını kutlarken aldığımız şehit haberi ile bir kere daha gördük ki bu Cumhuriyeti kuranlar Cumhuriyetimizi  emin ellere teslim etmişler. Bu uğurda hiç kimse hiçbir fedakarlıktan  ve  gerektiğinde şehadet şerbeti içmekten  geri durmuyor. Bayrağımız gönderinde özgürce dalgalanmaya devam ediyor.  

   Bugün buruk bir coşkuyla Samsun da hem 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı kutluyor. Hem de ateşin düştüğü yerde şehidimizin son yolculuğuna tanıklık etmeye devam ediyoruz. Şehidimizin ruhu şad mekanı cennet olsun .Annelerimizin yüreğine şehit ateşi düşüren ,bu hainliği yapanlara özellikle  destek olan kim varsa tamamını sonsuza kadar lanetliyoruz. Şehidimiz ,güzel askerimiz ,Samsunumuzun yiğit evladı Piyade Uzman Çavuş Recep Çalışkan hemşehrimiz cennete gideceğini bilsek bile sana güle güle demek canımızı acıtmaya devam ediyor.Güle güle Samsunumuzun Havzamızın Bekdiğin Mahallemizin cennet kokulu güzel askeri Piyade Uzman Çavuş Recep Çalışkan .Güle güle şehidimiz sen en büyük bedeli bu vatan için canından vazgeçerek ödedin şimdi Havzamızın Bekdiğin Mahallesinde rahat uyu. Minnettarız.