Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu önderi Atamız bundan tam 83 yıl önce 10 Kasım 1938 günü   aramızdan ayrıldı. Onun ayrılışı bedenen ,yani fiziken bir ayrılıştı. O da her canlı gibi zamanı geldi hakka yürüdü. Onun için öldü diyemiyoruz. Çünkü  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ruhen ve fikren bizimle birlikte yaşıyor. Aradan geçen 83 yıla rağmen  bizimle birlikte yaşayan daha ileriyi, muasır medeniyetlere yükselmeyi  hedef gösteren  bir Atatürk var. Atatürk, eşi benzeri olmayan gerçek bir ulu önderdir. Atatürk'ün gösterdiği yol  Türk Milletini ve Türkiye'yi daima ileriye daha müreffeh koşullara götüren aydınlık  bir yoldur. Bu yüzden kimse Atatürk'ü öldüremiyor. Çünkü onun  düşünceleri onun hedefleri çağın bir milim bile gerisinde kalmıyor. Elbette bu yüzden içimizdeki ve dışımızdaki Atatürk düşmanları önümüzü kesmek için elinden geleni yapıyor. Ama her şeye rağmen Atatürk'le yaşıyor ,yolunda inançla yürüyoruz. 

       Her 10 Kasım'da bir kez daha Atatürk'ün emanetlerine ,değerlerine sahip çıkmanın büyük sorumluluğu altında Atamızı saygıyla minnetle anıyoruz. Dünyada hiçbir lider yoktur ki ölümünden sonra bile ilk günkü heyecanla bu kadar büyük kitleleri peşinden sürükleyebilsin. Açık ve net söylüyorum milletimizin en büyük yol göstericisi dün olduğu gibi bugünde ulu önder Atatürk'tür. Kim onun yolunda yürürse zarar etmez . Atatürk'ün yolu akıl, ilim, bilim ve medeniyet yoludur. Atatürk düşünceleriyle ve ilkeleriyle gerçek manada bir özgürlük abidesidir. Halkın egemenliğini esas alan halkın kendisini yönettiği bir yönetim şeklinden yanadır. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ifadesine sonuna kadar bağlıdır. Saltanatı benimsemeyen halk iradesinin olmadığı hiçbir yönetim şeklini dayatmayan ,milletine değer veren milleti için durmadan fikir üreten, yol gösteren tarihin altın harflerle yazdığı  devlet adamı Atatürk'tür. Atatürk Türk milletinin bağrından çıkmış içimizden birisidir. Aslına yabancı değildir. Elinde her türlü imkan varken bile o imkanları kendine kullanmamıştır. 

      Milletçe Atatürk gibi büyük bir ulu önderi içimizden çıkarmış olmanın gururu ile Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda yürümenin büyük onurunu kalbimizde yaşatıyoruz. Atamızı her fırsatta saygıyla ve minnetle anıyoruz. Atatürk, ülkesi ve milleti için bütün yaşamını feda etti ,her şeyi yaptı. Ülkesi için çok çalıştı ,az uyudu hep fedakarlık yaptı. Güzel eserler ,güzel emanetler bıraktı. Bir Türk dahi olarak dünya tarihine  adını altın harflerle yazdırdı. İstiklalimizin ve istikbalimizin mavi gözlü büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü ülkemizin ve Türk bayrağının dalgalandığı her yerde  Milletçe saygıyla  ve minnetle anıyoruz. Atamızın ruhu şad ,mekanı cennet olsun .Unutmuyoruz,ununutturmuyoruz.Ne mutlu Türküm diyene.