Bebeğinin Doğumunu Bile Göremeden Şehitler Tepesine Koştu

          Sayılarının her geçen gün azaldığı açıklansa da PKK'lı hainler her fırsatta askerimize ,polisimize tuzak kurmaya ,kurşun sıkmaya devam ediyor .En kötüsü de vatan toprağında beslenip vatan toprağında kudurmaya devam etmeleridir. Şehitlik mertebesi elbette herkese nasip olmayan bir mertebe bu ülkenin kahraman evlatları o mertebeye en çok yakın olanlar. O yiğit delikanlılardan birisi olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu Tunceli Ovacık kırsalında devam eden 'Eren Kış-6 Mercan Dağları' operasyonunda teröristlerle yaşanan çatışmada 3 Aralık 2021 günü içtiği anda sadık kalarak şehadet şerbeti içti. Kahraman şehidimiz 32 yaşındaydı ve çok heyecanlıydı ,çünkü 3 ay sonra baba olacaktı. Geleceğe dair bir çok hayali vardı. Vatan ve bayrak uğrunda bütün hayallerini Ovacık kırsalında yarım bırakıp şehitler tepesine koştu.  

       Türk milleti bir vatan evladını daha Tunceli Ovacık'ta PKK terörüne kurban verdi. Acının tarifi yok. En ağır acı şehit acısı . Düştüğü yeri , düştüğü yerle birlikte acı yüklediği bütün yürekleri de yakıyor. Yıllar geçse bile bitmeyen bir acı ,o acı ile yaşayan bitmiş hayatlar canımızı acıtmaya hep devam ediyor. Biliyorum çünkü bende bir şehit yakınıyım. Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu'nun şehadet haberi her şehit haberi gibi memleketine yıldırım hızında ulaştı .Mersin'in Erdemli İlçesi tabya mahallesindeki baba ocağı  an itibarı ile şehit ateşinin düştüğü en acılı yer oldu. Şehit haberini vermekte ,almakta herkes için en zor şeydi. Bir anne, bir baba, bir eş ve kardeşler hayatlarının en büyük acısı ile tanışarak dünyaları yıkıldı. Önlerine getirilen Türk bayrağına sarılı bir tabutun içinde en sevdiklerinin olması kadar acı bir şey yoktu. Kader bu defa ağlarını  Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu için örmüştü .Şehidin annesi Emine Mutlu, "Yavrucuğum sana uzanan eller kırılsın, yavrum kuzum. Nasıl dayanırım ben bu acıya" diyerek gözyaşı döktü. Bir annenin daha feryadı arşa uzandı, tüm hainlerin üzerine lanet olsun.6 aylık hamile bir eş ,babasını hiçbir zaman göremeyecek doğmamış bir bebek şehidin son yolculunda ayakta durmak için çırpınıyordu. İnadına dik durdular inadına tüm hainlerin gözlerinin içine sizden korkmuyoruz diyerek baktılar. Farkında olmayan  var mıydı ?Farkında olmayanlar  cenazede miydi? Eminim bütün duyarlı yürekler cenazeye katılan kalabalığın arasında biz de buradayız ,şehidimizin yanındayız mesajını veriyordu. Evet her şehit cenazesinde olduğu gibi bizde, bu defa o güzel askeri uğurlamak için Mersin'in  Erdemli   ilçesinde  şehidimizin cenaze namazının kılındığı Ulu camiide şehidimizin , ailesinin ve duyarlı tüm insanların yanındaydık. 

      Güle güle şehidimiz güle güle?Çıktığın yolculuk canımızı acıtıyor yüreğimizi sızlatıyor ama inanıyoruz şehitlerin ölümsüz olduğuna .Bu yüzden bir ölüyü uğurlar gibi değil ,bir kahramanı uğurlar gibi uğurlar olsun güle güle diyoruz. Cennet kokulu kahraman şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu sana ve tüm şehitlerimize minnettarız. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun. Unutanın kalbi dursun unutmamak, üzere güle güle şehidimiz . 

      Başta şehidimizin ailesinin ve silah arkadaşlarının olmak üzere aziz milletimizin başı sağ olsun. Başımız sağ olsun. 

Minnettarız.