EVLİ ŞEHİTLERİN ANNE VE BABALARINA SİZ YOKSUNUZ DEMEYE DEVAM ETMEK...

    Şehit Yakınlarına bazı sosyal ve ekonomik haklar tanırken şehidin evli ya da bekar olmasını baz alarak aziz şehitlerimizin anne ve babaları arasında  ayrımcılık yapmak bizim devletimize hiç yakışmıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti daima şehidinin  ve gazisinin her şart altında yanında olan güçlü bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti öyle sıradan ve basit bir devlet değildir .Buna rağmen ne yazık ki aziz şehitlerimizin medeni durumuna bakılarak şehitlerin anne ve babaları arasında sosyal ve ekonomik haklar konusunda ciddi bir ayrımcılık yapılmaktadır. Bu ayrımcılığın ısrarla devam ettiriliyor olması son derece üzüntü veren ,evli şehitlerimizin  anne ve babasını   gerçekten çok üzen bir durumdur.

   Biricik evladını, evinin direğini ,evinin son erkeğini  hiçbir karşılık beklemeden vatana ve millete feda eden  evli bir şehidin anne ve babasına "Sizin şehidiniz evli olduğu için ilk defa araç alırken ÖTV'den müstesna değilsiniz, böyle bir hakkınız yok .Ama evli  şehidin anne veya babasının böyle bir hakkı var "  demenin vefasızlık mı ,yoksa büyük bir ayıp mı olduğunu ,yıllardır bu yasada en ufak bir değişiklik yapma gereği duymayanlar  acaba değerlendirebilir mi? Yoksa evli şehitlerin anne veya babası ÖTV'siz araç satın alırsa devlet büyük zarar görür düşüncesi mi var. Biz şehit yakınları bunu değerlendirebilecek bilgiye sahip değiliz. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki birilerinin yanlış değerlendirmesi kamu vicdanını sızlatıyor. Bu bizim devletimize ve milletimize yakışmayan bir durum. Evli şehitlerimizin anne ve babalarının ÖTV'siz araç alma haklarının olması  Devletimizi batırmaz aksine Devletimizi yüceltir. Kaldı ki bu hakkın  evli şehitlerimizin anne veya babasına verilmesi tamamının bu hakkı kullanacağı manasına gelmez. Burada önemli olan şudur devlet şehitlerinin anne ve babalarına sosyal ve ekonomik haklar verirken evli yada bekar ayrımı yaparak şehitlerin anne ve babasını ayırmaz, onları basit hesaplarla üzmez olmalıdır. Bu yapılmadığı sürece bu ayıp aziz şehitlerimizin bu haktan faydalanamayan anne ve babalarını üzmeye şehitlerimizin de kemiklerini derinden sızlatmaya devam edecektir. Şu zannedilmesin ki biz evli şehitlerimizin anne veya babasına bu hakkı verirsek tamamı ÖTV 'siz araç hakkından faydalanır. Bir şehit yakını olarak evli şehitlerin anne veya babalarına ödenen aylıkların miktarını bilen bir kişi olarak bunun çokta mümkün olmayacağını söyleyebilirim. Burada önemli olan devletin ayrımcılık yapmadığını her şehit anne veya babasına bu hakkın ayrımsız tanındığını göstermektir.

       Siyasi irade iktidarı ile muhalefetiyle şehitlik gibi ulvi bir konuda siyaset üstü davranıp evli şehit anne ve babalarını yıllardır  üzmeye devam eden ÖTV ayrımcılığı konusunu , artık adilane çözmelidir. Özel günlerde şehit yakınlarına nutuk atarken şehitlerimizin anne ve babaları bize emanet diyenler gerçekten uygulamada bu hususa ne kadar dikkat ediyorlar? Bunu da vicdanımızı ortaya koyarak  birlikte sorgulayalım. Doğru söyleyeni dokuz köyden kimse kovmasın. Şehit yakınlarına bazı sosyal haklar verirken evli  şehitlerimizin anne ve babalarının bütçeye getireceği yük değil bütçeye getireceği güç hesaplanmalıdır. Çünkü hepimizin şehitlerimize çok  borcu var. Şehitlerimizin yakınları bütçeyi batırmaz, devlete de yük olmazlar. İki evladından birini şehit veren bir anne veya baba," diğer evladımda vatana feda" diyorsa orada söz bitmiştir. Kimse ayrımcılık yapan basit hesaplarla aziz şehitlerimizin anne ve babalarını üzme hakkını kendinde görmesin. Şehitlerimizin anne ve babalarına eşit davranmak çok mu zor, çok mu maliyetli?