SURİYE SINIRINDAN3 ANNEMİZİN YÜREĞİNE DAHA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ?

         Hudut hattımızın öte yakasında  Akçakale'nin karşısında bulunan ve Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Tel Abyad kentinde, 8 ocak 2022'de Türkiye sınırına yakın bir noktada askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından daha önce menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı  infilak ettirildi. Sınır hattındaki duvarın bir bölümünün de yıkıldığı patlamada askeri araçta bulunan 1 teğmen ile 2 er şehit olurken, 1 asker ise yaralandı . Hudut hattının öte yakasında küresel güçlerin desteği ve gözetimi altında bölgede  terör  faaliyetlerine aralıksız devam eden  PKK/YPG'li eli kanlı katiller bir kez daha içlerindeki  zehiri Suriye sınırından  boşaltmış oldular .Üç ayrı ilimizde hudut şehitlerimizin annelerinin yüreğine aynı gün şehit ateşi düştü.

     Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kısa ve özdü .Üç kahraman evladımızın şehadet haberi birkaç satırda verilmişti. Ama yüreklerdeki şehit ateşi çok daha büyük ve tarifsizdi." Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." Biz şehit yakınları 2022 yılına girerken bir ortak dilekte  bulunmuştuk. Ortak dileğimiz şehitsiz bir yıl geçirmekti.2022 yılının başında aldığımız bu 3 şehit haberi umudumuzu kırdı, yüreğimizi sızlattı. Dileriz devamı gelmez .Üç ilimize düşen şehit ateşi ile kalırız. Bu ülkenin güzel çocukları artık şehit düşmesin. Ülkemiz ve dünyamız için barış  sadece bir hayal olmasın. Güzellikleri paylaşalım, barışı ve huzuru yaşatalım. Hiçbir annemiz  bir daha şehit acısı ile tanışmasın. .Herkesin dileği güzel olursa ,bir daha şehit acısı yaşanmaz.

      Hudut şehidimiz Piyade Teğmen Murat Alyakut 26 yaşındaydı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı şehadet haberini Büyüknacar Merkez Mahallesi'nde ikamet eden babası İsmail Alyakut  ile annesi Havva Alyakut'a verdi.Söz bitti herkes sustu, anne ve baba yüreği yandı.Hiç bir söz şehit ateşini söndüremedi .Hudut şehidimiz Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar'ın Mersin'in Gülnar ilçesindeki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Ateşin düştüğü yerde anne Şadiye Ulupınar ile  baba Nebi Ulupınar tarifsiz bir acıyla sarsıldı. Hudut şehidimiz Piyade Onbaşı Enes Koç'un İstanbul'daki babaevine şehadet  haberi yıldırım hızında  ulaştı. Ateşin düştüğü yer adeta yangın yeriydi ,yürekler şehit ateşi ile alev alev yandı. Hayaller ve umutlar yine yarım kaldı Şehitlerin evlerine Türk bayrakları asıldı. Bildik görüntüler ,bildik acılar bir kez daha ödenen bu bedelin ne denli büyük olduğunu gösterdi. Bu vatanın güzel çocukları bu vatanda bayrağımız sonsuza kadar dalgalansın ,huzur içerisinde yaşayalım diye şehadet şerbeti içmeye devam ediyorlar. Cennet kokulu şehitlerimiz Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar, Piyade Onbaşı Enes Koç ruhunuz şad ,mekanınız cennet olsun .Minnettarız.