Bir şehidimizin annesi için öldü demeye asla dilim varmıyor. Fatma Keskin teyzemiz 83 yaşında Samsunlu bir şehit annesiydi. Fatma teyzemiz oğlu Jandarma Komando Er Yusuf Keskin'i bundan tam 36 yıl önce Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 23.09.1986 tarihinde şehit vermişti.
Bir şehit annesi düşünün her hafta Cuma günü mutlaka şehitliğe şehit evladının kabrini ziyarete geliyor, işte o annemizde o acılı annelerimizden birisi de Fatma teyzemizdi. Bir şehit yakını olarak kendisini en son 2021 yılı Kurban Bayramında şehitlik ziyaretinde görmüştüm. Şehit annesi olan annem Bedriye Hamlı ile birlikte hatıra kalsın diye şehitlikte fotoğraflarını çekmiştim .Hemen akabinde rahatsızlandığını Samsun'da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alındığını öğrenmiştim. Bu haber bizi gerçekten çok üzmüştü. Şehit annesi Fatma teyzemizin hastane serüveni yoğun bakım servisinde yaklaşık altı ay sürdü. Şehit annesi Fatma Keskin 18 Ocak 2021 tarihinde sabah özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde hakka yürüyerek, şehit oğlu Jandarma Komando Er Yusuf Keskin'e kavuştu.


Samsun'un ilkadım ilçesi Liman Mahallesinde ikamet eden merhume şehit annesi Fatma Keskin şehit yakınları arasında namı değer Bağkurlu Fatma Teyze diye bilinirdi. İkamet ettiği mahallede Bağkur'un hizmet binasının bulunması nedeniyle kendisine Bağkurlu Fatma Teyze diyorduk. Bu yüzden o şehit annemiz bizim için aynı zamanda Bağkurlu Fatma teyzemizdi. Bazen herşey o kadar sağır olur ki o sağırlık canınızı sıkar, üzüntünüzü artırır. Şehit annesi Fatma Keskin teyzemizin vefatı da benim için biraz öyle oldu. Şehit annesi Fatma Teyzemizin vefatını da son anda öğrendim ve cenaze törenine katıldım, helalliğinde bulundum. Ölüm elbette kolay değil. Bir insanın annesini bir yakınını yitirmesi ise hiç kolay değil. Camii avlusunda musalladaki tabutunun başında bekleyen tek oğluna başsağlığı .vermek, sabır dilemek de kolay değil. Ama insan oğlu bunları da yapmak zorunda. Biz şehit yakınları olarak bunları yaparken musalla taşında tabut içerisinde bulunan Fatma Teyzemizin, aynı zamanda biz şehit yakınlarının da bir annesi olduğunu kabul etmiştik.Bu yüzden içimiz ve canımız bu çok acıdı. Yine bu yüzden canımız çok yandı. Ama şehit annesi Fatma Teyzemizin adına içimizde buruk bir sevinç vardı. Çünkü Fatma Keskin teyzemiz artık 36 yıldır hasretiyle yaşadığı şehit oğlu Yusuf'u ile buluşmaya gidiyordu. Umuyoruz ki, Allah'ım bu şehit annemizi de şehit oğlu Jandarma Komando Er Yusuf Keskin'le buluşturmuştur. Bizim için Fatma teyzemize güle güle demek kolay olmadı.


Şehit annesi Fatma Keskin teyzemizin cenaze namazını 18 Ocak 2022 günü ikindi namazına müteakip Liman Mahallesindeki Abdurrahman Çelebi Camiinde kıldık. Cenaze namazında biz şehit yakınlar,ı gaziler , sevenleri, akrabaları ,komşuları hep oradaydık. Son anda şehit annemizin cenaze namazına Samsun Valimizi temsilen Canik Kaymakamının da katıldığını gördük. Keşke şehidimizin emaneti şehit annemizi son yolculuğuna uğurladığımız cenaze töreninde çok daha organize ve kalabalık olsaydık ama başaramadık. Samsun Derecik mezarlığında sevenlerinin ve yakınlarının duasıyla şehit oğlunun yanına uğurlandı şehit annesi Fatma Keskin .Güle güle Fatma Teyze ruhun şad mekanın cennet olsun.