Samsun'da 3 Şubat 2022 Perşembe günü sabahı Atatürk Onur anıtına saldıran kişiler Samsun'a yakışmayan çok büyük bir kötülük yaptılar. Bu yazıyı kaleme alırken kimin hangi nedenle saldırdığı ve kim oldukları konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim .Sadece konuyla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını yapılan açıklamalardan öğrendim. Açık ve net bir dille her sağduyulu vatandaşımız gibi bende bir Samsunlu olarak bu çirkin saldırıyı içime sindiremedim ve nefretle kınıyorum. Kim ne maksatla haddini aşarak bu çirkin eyleme kalkışmışsa onlar sadece kötülük değil aynı zamanda bir de provokasyon yapmıştır .Kimse bu adi provokasyona pirim vermesin.Samsun halkının tepkisini kimse görmezden gelmesin.
Atatürk heykelini yıkmaya kalkışmak çok sıradan basit bir eylem olarak görülemez. Atatürk heykeli Samsun'un ve Samsunlunun onurudur. Samsun'un kalbinde yer alan onur anıtını urganla bir arabaya bağlayarak koparmaya kalkışmak kime ne kazandıracaktır? Bu çirkin eylemin görünen görünmeyen her yönü yetkililer tarafından mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Aksi takdirde bu tür kötülükleri önlemek asla mümkün olamaz. Mobesaya rağmen Samsun'un en hassas noktasında bu çirkin eylem gerçekleştirilmek istenmişse, bu çılgın ve hastalıklı cesareti anlamakta zorlanıyoruz. Atatürk ayrımsız milletçe ortak değerimizdir. Bu gerçeği unutanlar ya da kabul etmeyenler Atatürk'ün fikirlerine ve heykellerine zaman zaman saldırmayı bir marifet saymaktadır. Bunu yapan zavallıların dertleri belli olsa da bizim anlamakta zorlandığımız yanları da vardır. Kimse zannetmesin ki Atatürk'ün ,heykelleri ,büstleri kaldırılarak ya da yıkılarak fikirleri yok edilebilecek kadar basit bir liderdir . Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk hiç şüphesiz ebedi liderimizdir. Türk milleti atasına minnettardır. Samsun'da yaşanan çirkin saldırı bir kez daha göstermiştir ki Atatürk'e ait heykelleri yıkmaya kalkanlar kin ve nefret tohumu ekmektedir. Bu gerçekten kabul edilemez çok kötü bir şeydir. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne saldırıdır .Bu konuda asla taviz verilemez ve tepkisiz kalınamaz.
Samsundaki Atatürk onur anıtı dünyanın en güzel heykellerinden birisidir. Bu anıt sadece Türkiye'de değil dünyada bilinen ve tanınan bir anıttır. Samsun halkı tarafından Avusturyalı heykeltıraş H.Kriphel'e yaptırılmıştır. Heykel bir Alman vapuruyla 15 Kasım 1931 tarihinde Samsun'a getirilmiştir. Heykelin kaidesine yerleştirildikten sonra açılma töreni ise 15 Ocak 1932 Cuma günü büyük bir kalabalığın katılımıyla yapılmıştır. Atatürk heykeli Samsun'un en önemli simgesidir. Aynı zamanda bu simge Samsunsporun armasıdır.
Atatürk Onur anıtına saldıranların heykelle ilgili ne kadar bilgileri var bilmiyoruz. Bunu bilmediğimiz gibi rahatsızlıklarının nedenini de anlamıyoruz. Bildiğimiz tek şey bu saldırı ve saygısızlık sadece Atatürk'e değil başta onun manevi şahsında Samsun halkına olmak üzere Yüce Türk milletine yapılmıştır .Bu çirkin olayı sadece münferit bir olay olarak görmek ve kabul etmek benzer saldırılara açık kapı bırakmak olur. Bu konuda hepimiz uyanık olmak zorundayız. Öyle ki içimizdeki meczuplar gece bile uyumuyor. Bir kez daha bu alçakça saldırıyı kınıyor ve şiddetle lanetliyoruz. İnsanların bu çirkin olaya haklı tepkisini Atatürk anıtını tavaf ettiler diye verenlerde neyin peşindeler anlamak mümkün değil. Samsun halkının haklı tepkisini başka yönlere çekmeye kimin ne hakkı var? Bu saldırı nedeniyle Atatürk anıtında nöbet tutan Samsun halkı en güzel tepkiyi Atatürk düşmanlarına ve çirkin saldırıyı gerçekleştirenlere vermiştir. Konu Atatürk olunca Samsun halkı uyumuyor.