Bu vatanı ve bu milleti topyekün ele geçirmek için tüm gücüyle birleşip ,denizden ve karadan en ağır silahlarla ülkemize  saldıran itilaf devletleri karşısında Çanakkale boğazında adeta etten duvar ören korkusuz Anadolu  kahramanlarının   Türk Milletine armağanı 18 Mart Çanakkale Zaferleridir. Onların sayesinde bu topraklar özgür ve bağımsız vatandır. Şüphesiz bu armağan sıradan bir armağan değildir. Değerlidir, ama değeri asla parayla ölçülemez .Çünkü Çanakkale'de seve seve  herşeylerinden vazgeçerek can verenler Anadolu'nun tertemiz namuslu ve onurlu evlatlarıdır. Bir karış vatan toprağını bile düşmana vermemek için bir dakika sonra öleceğini bile bile düşmanın karşısına korkusuzca  dikilerek Allah Allah nidaları arasında  şehadet şerbeti içmişlerdir .Onların kahramanca duruşu tüm şehitlerimizin ve  asil milletimizin onurlu duruşudur. Bu yüzden 18 Mart sadece Çanakkale Zaferlerini kutladığımız bir gün değil ,aynı zamanda 18 Mart  çok net  bir ifade ile tüm  Şehitlerimizi Anma Günüdür .Bunu unutmuyor, bunu unutturmuyoruz...

    Candan söylüyorum ve öyle hissediyorum,18 Mart şehitleri anma günü yüce Türk Milletinin şühedaya saygısıdır. Bu saygı sıradan bir saygı değildir. Bu saygı bütün milletin şüheda karşısındaki saygısıdır, bütün milletin vefasıdır. Öyle ki sıradanlaşmasın diye tüm şehitlerimizi de kucaklayan unutulmaz kılan ,onları hatırlayan gün 18 Marttır. Bu özel günde ,bu özel güne özgü sadece Çanakkale'de değil Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin milli sınırları içerisinde ve bayrağımızın şanla şerefle dalgalandığı ve Mehmetçiğimizin ayak bastığı her noktada aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.18 Mart yüce Türk Milletinin unutulmaz günlerindendir.18 Mart'ı unutursak şühedaya saygısızlık yaparız. Bu bize yakışmaz, bu bizim haddimize de değildir. Şehitlik makamı herkese nasip olmayan  ulvi bir makamdır .İnancımıza göre şehitlere ölü demek yanlıştır. Çünkü onların diri oldukları müjdelenmiştir. Hiç şüphesiz şehitler seçilmiş güzel insanlardır. Bir şehit bir vatandır. Bir şehit  bir bayraktır. Bu Hakkari'de de, bu  İstanbul'da da ülkemizin her yerinde böyledir. Bu gerçektir Türk Milletinin ayak bastığı  her vatan toprağında böyledir.18 Mart sadece Çanakkale'yi hatırlatmaz.18 Mart ; Gabar'da ,Ağrı dağında, Şırnak'ta ,Kuzey Irak'ta ,Suriye'de ,Kıbrıs'ta ,Sakarya'da Afyon'da ,Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta ,Kore'de, Kurtuluş Savaşımızda ve diğer cephelerde içtiği anda sadık kalarak şehadete koşan vatan evlatlarını da  hatırlatır. Bunu unutursak şehitlerimizin kemiklerini sızlatırız.

     Neden 18 Mart demeyelim, nedenini kısaca özetledim.18 Mart Şehitleri Anma Günüdür. Şehitler hepimizindir.18 Mart günü özellikle şehitlerimize zaman ayırıp bir fırsatını  bulup şehitliklere koşalım, oradaki manevi havayı , oradaki ruhu birebir yaşayarak hissedelim ki, şehitlerimiz rahat uyusunlar .Unutmayalım ki şehitlerimiz sadece protokol üyeleriyle şehit yakınlarını değil, milletimizi de yani  Ahmet amcayı ,Neriman teyzeyi ,Fatma ablayı da  şehitliklere bekliyor. Şehitlikler biz evlerimizde rahat uyuyalım ,çocuklarımızı huzur içerisinde büyütelim ,bayrağımız özgürce dalgalansın diye can veren Mehmetlerin yattığı yerdir.  Bunun farkında mıyız?