Samsun Asri Mezarlık Şehitliğinde Haziran 2021'de çok çirkin bir olay yaşanmıştı. Şehit nedir bilmez yaşı kemale ermiş birileri 12 Eylül 1995 tarihinde şehadet şerbeti içen Şehit Uzman Çavuş Yahya Topkaya'nın mezarındaki bayrak direğini ve Türk bayrağını alarak (çalarak) kayıplara karışmış. Polis bayrak hırsızlarını kamera kayıtlarından tespit ederek yakalamış , karakoldan savcılık talimatı ile serbest bırakılmışlardı.

        Olayın akabinde Zanlıların  serbest kalmasına Şehit Uzman Çavuş Yahya Topkaya'nın mezarı başında tepki gösteren başta Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği yönetimi ve şehit yakınları bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunurken, bazı şehit aileleri ise bayrak direklerinin sağlamlaştırılmasını talep etmişti. Bu talep ahım şahım bir talep değildi. Şehitlikte açıklama yapan Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Sekreteri Gazi Astsubay Hakan Keser, o tarihte yetkililerden çok basit bir önlemle bayrak direklerinin sağlamlaştırılmasını istemişti. Bu sorunun   bir vida yardımı ile çözülebileceğini ifade etmiş en kısa sürede her bayrak direğinin  bir vida yardımıyla sabitlenmesini talep etmişti. Uzun  bir süre şehit ailelerinin bu talebi ilgi görmedi, duyanlar duymazdan geldi. Ödeneksizlikten desek  bu işte kullanılacak vidaların tamamı 100 TL eder ya da etmez. Önemli olan o vidaları, metal direği delerek monte etmek bunun içinde Samsun Büyükşehir Belediyesinin kendi atölye imkanlarının olduğunu biliyoruz. Ama kimse 8 ay boyunca bu soruna bir çözüm üretmedi.

    Her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü öncesinde olduğu gibi bu yılda hava muhalefetine rağmen şehitliklerde görselliği öne çıkaran bazı çalışmalar ve temizlik yapıldı. Bayraklar yenilendi şehit mezarlarına çiçekler dikildi , şehitliğe giden yolda kaldırım yenilendi. En önemlisi de tam 8 ay önce  Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Sekreteri Gazi Astsubay Hakan Keser'in dile getirdiği kamuoyu ile paylaştığı şehit mezarlarındaki bayrak direklerinin vidalama işi yapılmış oldu. 8 aylık bir bekleme süresinden sonra bayrak direklerinin bir vida yardımı ile sabitlenmesi dikkatlerimizden kaçmadı.  Bunların hepsi 18 Mart Şehitleri Anma Gününe yetiştirildi. Bir çok eksikliğe rağmen bunlar güzel çalışmalardı. Keşke aynı hassasiyeti  aynı hareketliliği şehitliklerimizde yılın 365 günü görebilsek istiyoruz. Şehitlerimiz daha fazlasını hak etmiyorlar mı? Elbette şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bu çalışmaları sadece özel günlere sığdırmak yetmez. Bu sadece o günü kurtarmak olur. Kimsenin günü kurtarmak gibi bir derdi olmamalı. Canlarını vatan için hiçe sayan şehitlerimizin yattığı şehitliklerimizi birer cennet bahçesi yapmalıyız. Bu işlerin bütçeden çok gönül işi olduğunu da hiç unutmayalım. Bu vatana ve bu şehitlerimize çok şey borçluyuz.