Şehit anneleri her şeyi devletten beklemiyorlar! Ama devletin vefasını ayrımsız bekliyorlar. Elbette ayrımsız eşit bir  vefayı  tüm şehit yakınları bekliyoruz. Devletin şehit anneleri arasında  yıllardır şehitlerin medeni durumunu evli - bekar şeklinde  baz alarak  sosyal haklarda ayrım yapmasını şehit anneleri  ve biz şehit yakınları kabul edemiyoruz. Bekar şehitlerle , evli şehitlerin  annelerine ayrım yapmak şehit annelerini derinden üzmeye devam ediyor. Evladını şehit veren bir annenin oğlunun şehadet haberini aldığında dudaklarından dökülen  "vatan sağ olsun" sözü hangi Türk evladını duygulandırmaz, hangimiz o söz karşısında duygulanmayız?

        Acıların en tarifsizi ile büyük bir imtihandan geçen şehitlerimizin anneleri ömürlerinin sonuna kadar her konuda ayrımsız baş tacı edilmelidir. Bunu ayrım yaparak yapmaya çalışmak  doğru bir davranış değildir. Ayıptır, günahtır, yıpratıcı r ve rencide edicidir. Çünkü şehit anneleri hangi yaşta olurlarsa olsunlar ,ayrımsız her şeyin en iyisine layıktır. Her biri bir destan yazmış olan aziz şehitlerimizin emaneti anneleri arasında ayrım yaparak senin oğlun evli olduğu için senin şu hakların yok ,demek adeta evli şehit annesini yok saymaktır. Türkiye Cumhuriyeti en zor şartlarda bile sadece bulunduğu coğrafyada değil Dünyada büyük bir devlettir. Milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapıp barındıran  ve hemen sınırımızda Suriye topraklarında adeta yeniden bir şehir inşa eden,  Suriyelilere gönüllü dönüşlerini sağlamak için  bu evleri  bedelsiz yapan devletimiz  evli şehitlerimizin annelerine ne faizsiz konut kredisi ,nede öncelikli TOKİ'den ev alma hakkı vermemektedir. Bir şehit ağabeyi olarak şehit annesi olarak annemin  ve rahmetli babamın şehidimizin evli olması nedeniyle düştüğü durumu ve yaşam şartlarını yakından  biliyorum. Evli şehitlerin  anne ve babalarına çok kısıtlı haklar tanıyan ve onların mağduriyetlerini görmezden gelen  bir devlet anlayışını  kabul etmemiz en başta şehitlerimize haksızlık yapmak olur. Hiç bir şehidimizin anne ve babaları arasında medeni durumlarına göre sosyal haklar kapsamında ayrıma tabi tutulmasını vicdanen kabul etmemiz mümkün değildir. Eğer bugün başka bir ülkede o ülkenin insanlarının barınması için hiçbir bedel talep etmeden ev yapıp verebiliyorsak, neden evli şehitlerimizin annelerine veya babalarına faizsiz konut kredisi ve TOKİ'den öncelikli  ev alma hakkı tanınmadığını yetkililer mutlaka açıklamalıdır. Açık ve net ifade ediyorum bir şehit annesi olan annemin bu durumu içine sindiremediğini ve bu durumu hiçbir zaman anneme açıklayamadığımı yetkili ve yetkisiz  herkesin bilmesini isterim. Ben şehit annesi değil miyim? diyen  anneme ben bu ayrımı bir şehit yakını olarak açıklayamıyorum. Eğer ben açıklarım ikna ederim diyen birisi varsa buyursun açıklasın. Bu konuları düzeltmek ,yasal bir düzenleme yapmak devletimiz için çok mu büyük bir külfet olacaktır.

        O güzel  insanlar evlatlarını seve seve bu vatan toprakları için şehit verdiler. Bir kere bile ağızlarından olumsuz kötü bir söz çıkmadı. Her şeye rağmen  tüylerimizi ürperterek  "vatan sağ olsun" demeye devam ettiler. Şehit anneleri arasında ayrım yapmak, bize yakışıyor mu? Devletimiz gerçekten çok güçlü  . Bu gücünü şehit Anneleri ve babaları arasındaki ayrımı kaldırarak  ,onları eşit haklara kavuşturabilir. Bunu yapmamak için ayak diremek emin olun sadece evli şehitlerimizin değil, tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatır. Buna kimsenin hakkı var mı?