Beş evden ,beş gülen genç; askerlik mesleğini seçerken  işin içinde gaziliğinde, şehadetinde olduğunu elbette  biliyorlardı. Askerlik mesleğinin özünde gazilik ve şehitlik gerçeği her zaman vardır. Gençler sadece çok sevdikleri için mi askerlik mesleğini seçerler? Bu sorunun yanıtını ise cenazelerine katıldığımız kahraman şehitlerimizin babaevleri  kısmen de olsa bize görüntülü  veriyorlar .Ben bir şehit yakını olarak sayısız şehit cenazesine katıldım.Tam otuz yıldır şehit cenazelerindeyim. Kalbur üstü bir ailenin çocuğunun  ne şehit düştüğünü  ,ne de bir villadan şehit cenazesi kaldırdığımızı hiç hatırlamıyorum. Eğer hatırlayan varsa bana hatırlatabilir. Yaşadığımız hayatın bu  acı gerçeğine   aslında hepimiz zaman zaman tanık olmaya devam ediyoruz.

     24 Mayıs tarihi yüreklerimizi yakan bir şehadet yıldönümüdür. Bingöl-Elazığ karayolu Bilal oğlu Mevkiinde  24 Mayıs 1993'te acemi birliklerini tamamlayan ve usta birliklerine gitmek için yola çıkan sivil ve silahsız 33 er, bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp kalleşçe şehit edilmişti.  Tamda böyle acı  bir günde yine yüreklerimiz yandı. 24 Mayıs 2022'de beş yiğidimiz  Kuzey Irak'ta devam eden Pençe kilit operasyonu sırasında seve seve gülerek vatanımız ,bayrağımız ,milletimiz ve kutsal  değerlerimiz için şehadete koştular. Şehit ateşi sadece beş şehirde beş eve değil ,bütün Türkiye'ye düştü. Ama o ateş yine sadece düştüğü yeri yaktı, düştüğü evleri yangın yerine çevirdi. Beş ana kuzusu ,beş  kahraman askerimiz ; Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çankaya Kuzey Irak'ta şehit verdiğimiz ne ilk ,nede son askerlerimiz oldu?Bir kez daha yüreğimize Kuzey Irak'tan düşen bu şehit ateşi son olsun temennisinde bulunuyoruz. Yıkılsın Kuzey Irak ,yıkılsın Kandil bir daha yüreklerimiz paramparça olmasın. Bir şehit yakını olarak bir karedeki beş şehidimizin gülen fotoğrafını gözümüzün önüne getirerek empati yapalım istiyorum. O fotoğraf karesinde gülen  şehit çocuklar ; bizim öz kardeşlerimiz ,evlatlarımız, komşularımız, hemşehrilerimiz  , saflığın, temizliğin, masumiyetin ,kahramanlığın birer temsilcileridir. Kısacık ömürlerinde şehadete gülerek giderek hepimize çok büyük dersler verdiler. Bu kadar kolay yetişmiyor vatan evlatları, bu kadar kolay aramızdan ayrılmıyorlar . Sadece feda ettikleri yaşamları mı? Onlar herşeylerini bizim için feda ediyorlar. Bu yüzden bir şehit yakını olarak ülkemde her türlü konfordan ve zenginlikten olabildiğince parası ile  nasiplenen, faydalanan Iraklı misafirlerimizin ve yeni vatandaşlarımızın sayısının zenginliği ile birlikte arttığını görmek beni çok düşündürüyor. Ben bunları bir şehit yakını olarak gerçekten çok düşünüyorum. Bunları düşünürken şehitlerimizin canımızı acıtan babaevlerinin o yoksul  görüntüsü gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Birileri canıyla bedel öderken ,birilerinin parayı bastırıp dolar dökerek Türkiyem'de keyif sürmesi canımı çok acıtıyor. Onlardaki keyif bizim vatandaşlarımızda yok. Beş şehidimizi daha şehitler tepesine uğurlarken ben bunları düşündüm. Vatan sağ olsun diyen ve  bunu içtenlikle karşılıksız  söylemeye devam eden annemin, annelerimizin ,babalarımızın görüntüleri gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Son beş şehidimizi cennete uğurladığımız o yeni görüntüleri de hiç unutmayalım. Kahraman çocuklarımıza ve ailelerine çok minnettarız.

      Sadece beş eve mi şehit ateşi düştü? Bu sorunun yanıtını benden beklemeyin .Yanıt hepimizde, yanıt empati yapmasını bilende?Beş evladımızı daha cennete uğurlamak hepimize büyük bir acı veriyor. Uğurlar olsun gülen çocuklar? Adlarını şehitlik defterine yazdıran Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli (Maltya), Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan(Ankara/ Kızılcahamam), Piyade Teğmen Abdulkadir Güler(Antalya), Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay (Hatay /İskenderun)ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çankaya(Kütahya/Simav) sizleri ve ailelerinizi unutursak kalbimiz dursun. Hiç bir zaman unutulmayacaksınız.