BEBEK KATİLİNİN İDAM KARARI AÇIKLANDIĞINDA CÜNEYT ARKIN ŞEHİT YAKINLARININ YANINDAYDI     

     28 Haziran 2022 günü Türk sinemasının yani yeşilçam'ın bir döneme damga vurmuş  efsane isimlerinden Cüneyt Arkın'ın vefat haberi ile Türk halkı olarak sarsıldık. Çocukluğumuzun ve gençliğimizin efsane kahramanlarından olan  Cüneyt Arkın artık fiziki olarak  aramızda olamayacak ama oynadığı  sinema filimleriyle birlikte  bıraktığı tüm  güzel izlerle yine Türk halkının ve tüm sevenlerinin kalbinde yaşamaya devam edecektir. Cüneyt Arkın 1938 doğumluydu. Güzel bir insan, güzel bir sanatçıydı. Türk sinemasının yaşadığı büyük krizde bile çizgisini hiç  bozmadı. Yaşamıyla filimlerdeki oynadığı rolleriyle Türk halkına rol model ,örnek bir sanatçı oldu. Nadide sinema sanatçılardandı. Hiç şımarmadı ,hiç aslını inkar etmedi. Her kesimden herkesin saygı duyduğu karakterde değerli bir sinema efsanesini kaybettik. Ama o sadece bir sinema sanatçısı değildi. Bir dönem özel bir televizyonda program da yaptı. Programcılığı sırasında bir şehit yakını olarak  kendisini tanıma şansım oldu. Biz şehit yakınları olarak Cüneyt Arkın'ı yanımızda görmekten gurur duyduk.

    15 Şubat 1999'da bebek katili Abdullah Öcalan Kenya'da paketlenip (yakalanıp) ,getirildikten sonra İmralı'da asrın davası olarak görülen Öcalan davasında Türk Yargısına hesap verdi.  Yargılama sürecinde şehit yakınları ve gaziler  Mudanya'da halk tarafından yargılama süresince evlerinde  misafir edildi. Mudanya sahilinde kurulan canlı yayın araçları sürekli yargılama ile ilgili gelişmeleri tüm Türkiye ile birlikte tüm dünyaya duyurdu. 29 Haziran 1999 tarihinde ise İmralıda görülen Öcalan davasının sanık Abdullah Öcalan'la ilgili  kararı Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi Hakimi tarafından TRT ve Anadolu Ajansı tarafından duyuruldu. Kararın sabırsızlıkla beklendiği yer Mudanya Sahili idi. Mudanya sahilinde bekleyen PKK terörünün  mağduru müştekisi şehit yakınları ve gaziler karar sonrası habercilere canlı yayınlarda hissettiklerini buruk mutluluğu  anlattılar. Bende bir şehit yakını olarak hissettiklerimi uzatılan mikrofonlardan  ekranlardan anlattım. O gün yanımızda olan tüm habercileri ve tanınmış isimleri tek tek hatırlamasak bile  hiç unutmadık. 23 yıl önce tamda bugün 29 Haziran 1999'da Mudanya'da Abdullah Öcalan'ın idam kararını duyduğumuzdaki  ilk tepkimi Cüneyt Arkın'ın uzattığı mikrofona anlatırken Cüneyt Arkın'ın bir insan olarak şehit yakınlarının ve gazilerin yanında olduğunu gördüm ,bizden farklı düşünmediğine tanık oldum. Bizimle hüzünlendiğini bizimle tepki verdiğini gördüğümde iyi varlar dedim. Bugün 29 Haziran 2022 benim için çok farklı bir gün hem Bebek Katili Öcalan'ın idam kararının  Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 23 yıl önce verildiği gün hem de Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Cüneyt Arkınla yüzyüze görüştüğüm ,konuştuğum hazırladığı programa diğer şehit yakınları ve gazilerle birlikte röportaj verdiğim özel bir  gün. Ne acıdır ki işte böyle bir günde 23 yıl sonra değerli sanatçımız Cüneyt Arkın'ı Türk halkı olarak dualarımızla sonsuzluğa uğurluyoruz. Bende böyle bir yolculukta Cüneyt Arkın'a dualarımı gönderiyorum. Biliyorum o şehit yakınlarının ve gazilerin yanındaydı bizde helallik için Cüneyt Arkın'ın yanındayız. Ruhu şad ,mekanı cennet olsun. Bir efsaneyi kaybetmek kolay değil. Bir efsane sanatçıyı  yüzyüze görmüş ,onunla konuşmuş olmanın gururunu yaşıyorum. Şehit yakınlarına sadece güzel bir anı değil, güzel bir duruş bıraktı.

     Cüneyt Arkın bebek katili Apo'nun değil, şehit yakınlarının ve gazilerin  yanındaydı. Apo'nun idam kararı açıklandığında bizimle birlikte hissettiklerimize katılmıştı. Başkaları gibi siyaseten yanımızda değildi. Gözyaşları rol icabı yapmacık  değildi. Bizimle birlikte Öcalan katilinin idamını Cüneyt Arkın'da  adalete saygılı bir insan olarak istemiş ,mahkemenin idam kararını yerinde bulmuştu. Cüneyt Arkın şehit ailelerinden farklı düşünmüyordu. Duygularımıza ve tepkilerimize katılmıştı. Bu yüzden bir şehit yakını olarak ,bir şehidimizin babasını kaybetmiş kadar üzgünüm. Güle güle Cüneyt Arkın, güle güle yakışıklı jön  Cüneyt Arkın... Keşke birlikte  bebek katili Öcalan'ın asıldığını  görebilseydik. Bebek katili Öcalan'ın asıldığını göremedik ama siyasi ayak oyunlarıyla bebek katili  Öcalan'ın idam sephasından nasıl alınıp kuş sütüyle, nasıl beslendiğine birlikte tanık olduk. Sizin tanıklığınız bitti ama bizim tanıklığımız devam ediyor. Güle güle çocukluğumun Battal gazisi... Şehit yakınları sizi hiç unutmayacaktır.