Otuz yılda bir şehit annesi  kaç Cuma günü şehitliğe gelir hiç düşündünüz mü? Bir yılda kaç Cuma olduğunu bulup ,otuzla çarparak  kaç Cuma gününün otuz yıla sığabildiğini hesaplayabiliriz . Bunu parmak hesabı ile rahatlıkla yapabiliriz. Basit bir hesaplamayla otuz yıla  yaklaşık bindörtyüzkırk  Cuma gününü sığdırabiliriz.

        Bir fazla, bir eksik çok önemli değil ama önümüze bin günden fazla Cuma günü çıkmaktadır. Bir şehit annesi düşünün 30 yılda 1000 günden fazla gün Samsun Asri Mezarlık şehitliğinin  kapısından içeriye girmiş evladının buz gibi mezar taşına dokunmuş, evladı ile sessizce  konuşmuş. Dile kolay yaz, kış ,soğuk ,sıcak ,yağmur kar demeden hastalık nedir bilmeden 1000 günden fazla Cuma günü mutlaka şehitlikte olmuş bir annenin neler hissettiğini neler yaşadığını hangimiz bilebiliriz? O anne vatana evladını şehit vermiş, vatan sağ olsun demiş .Bir kere olsun devletine küsmemiş ,bir kere olsun isyan etmemiş. Bunun ne demek olduğunu düşünürken ,bu hayatta hiç incinmediğini devletin hep sırtını sıvazlandığını düşünmeyin. Daha çok incinmiş, daha çok üzülmüş ama bir kere olsun isyan etmemiş. Hep içine atmış hep göz yaşlarını içine akıtmış. Gerçekten de  Samsunlu şehit annesi Bedriye anne 86 yıllık ömrünün 30 yılını şehitlikte geçirmiş yaşlı bir annemizdir. Şehadete koşan kahramanların böyle anneleri oldukça Türk Milletinin sırtını kimse yere getiremez. Şehit annemizi görmezden gelenler olabilir .O yaşlı şehit  annemiz zaten birileri görsün diye şehitlikte değil. Tek derdi yaşadığı sürece ,gücü yettiğince evladını hiçbir şekilde  şehitlikte yalnız bırakmamak. Yaşlı vücudu eski ferinde olmasa da Cuma günleri mutlaka şehitliğe gelmek için bütün gücünü kullanıyor. Kolay değil iki evladından birisini şehit verip 30 yıldan fazladır şehit acısı ile hayata tutunmak. Görevini yerine getirmiş bir vatan evladının annesi olmak elbette Bedriye anneyi gururlandırıyor. Belki de bu yüzden hayatın bir parçası olmaya devam ediyor. Onu görmezden gelmek ,o yaşlandıkça onu  yok saymaya devam etmek hiç kimseye yakışmıyor. Yaşayıp ta yaşlanmayacak olan var mı? Sessizce gemisini yüzdürenlerin kendisini kaptan zannettiği bu yalan dünyada ölümsüz olan vatan için, bayrak için toprağa düşmüş bütün şehitlerimiz değil mi? Hiç kimse boşuna laf olsun diye "Şehitler ölmez, vatan bölünmez " demiyor? Yüksek sesle  "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyor şehitlerimizin  ve cefakar anneleri...

        Cuma günü şehit annelerinin evlatlarıyla şehitliklerde buluşma günüdür. Şehit anneleri Cuma günleri evlatlarıyla şehitliklerde buluşmak için sessiz bir yarış halindedir.30 yıla kaç Cuma sığar, hiç düşündünüz mü? Otuz yılda bir anne kaç Cuma günü şehitlikte evladının buz gibi mezar taşına yaz - kış demeden  evladım diye sarılır, hiç düşündünüz mü? Samsunlu şehit annesi Bedriye annede o acılı annelerimizden sadece birisidir. İster gözlerinizi kapatın, ister kulaklarınızı tıkayın gerçek olan  budur. Unutmuyoruz değil mi ,birileri sürekli bedel ödediği için hayat bize güzel.