Yaz aylarının en güzel taraflarından biri, hafif kumaşlarla tasarlanan rengarenk kıyafetlerin gardıroplarda yer almaya başlamasıdır. Hafif dokulu yazlık kıyafetler bize kendimizi daha özgür ve neşeli hissettirir.

Yazlık kıyafet seçerken göz önünde tutulan en önemli kriterlerin başında terlemeyi azaltan, cilde nefes aldıran yumuşak dokulu kıyafetlerin tercih edilmesidir. Pamuklu, keten ve ince dokulu kumaşla tasarlanan kıyafetler yaz ayları için en ideal kıyafetler olarak kabul görür. Gelin yazın ne giyilir sorusunun ayrıntılarına daha detaylı şekilde göz atalım.

Yazın Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz mevsiminde yükselen hava sıcaklığı nedeniyle ince, bol, yumuşak ve teri emen kumaşlarla tasarlanan kıyafetleri tercih etmek daha serin kalmamıza yardımcı olur. Ağır ve kalın dokulu, sıkı gözenekli kıyafetler hareket etmeyi zorlaştırdığı gibi hava sıcaklığını daha yoğun hissetmenize neden olur.

İnce dokulu kıyafetlerin yanı sıra açık renkli kıyafetleri tercih etmek de daha serin hissetmenizi sağlar. Yaz ayları için tercih edilen kıyafetlerin ağırlıklı olarak keten, pamuklu, krep, poplin, ipek gibi kumaşlarla tasarlanmış olması önemlidir.

Yazın Ne Giyilir?

Yazın ne giyilir sorusunun çok fazla yanıtı var çünkü yaz aylarında giyilecek kıyafet yelpazesi hayli geniş. Keten kumaşla üretilmiş şortlar, bermudalar, etek ve elbiseler, penye ve pamuklu tişörtler, croplar, bluzlar ilk akla gelenler. Bu kıyafetlerle yapılan kombinasyonlar o kadar zengin ki “giy çık” rahatlığını sonuna kadar hissetmek mümkün. Kombinlerin çeşitlendiği ve renklendiği yaz aylarında kıyafet seçimi için çok fazla alternatif var. İşte fikir verecek birkaç alternatif.

Kimono Elbise

Sıcak gündüz vakitlerinde ve serin yaz akşamlarında hem kurtarıcı hem de çok şık bir seçenek olarak öne çıkan kimonolar yaz aylarında yapılan kombinlerin vazgeçilmez parçalarıdır.

Seba Karaman: Dubai'de Emlak ve Yatırım Danışmanlığının Öncü İsmi Seba Karaman: Dubai'de Emlak ve Yatırım Danışmanlığının Öncü İsmi

Özellikle kimono elbise hem ciltle dost hem de son derece zarif ve elegan tavırlarıyla gardıropların yıldız parçası olmayı hak ediyor.

Deniz kenarında, gündüz aktivitelerinde veya şık gece davetlerinde bile giyebileceğiniz kadar çok yönlü olan kimono elbiselerle tarzınıza şık bir hava katabilirsiniz.

Keten Şort

Yaz gardıroplarının öne çıkan parçalarından biri olan keten şort modelleri kullanışlı özellikleriyle çok fazla tercih ediliyor. Şıklık ve rahatlık arayanlar için ideal bir tercih olan keten şortları, birbirinden farklı kesimlere sahip üst giyim parçalarıyla kombinleyebilirsiniz. Croplar, bluzlar, tişörtler ve gömleklerle kusursuz bir uyum yakalayan keten şortlar yaz aylarının favorisi oluyor.

Keten Gömlek

Her mevsimin ve hem kadın hem erkek giyiminin temel parçası olan gömlekler, her ortama uyum sağlayan özellikleriyle gardıropların olmazsa olmaz parçaları arasında yer alıyor. Ketenin hafif ve nefes alabilen yapısı, sıcak havalarda serin kalmanıza yardımcı olurken, gömleğin görünümü de tarzınızı şık bir şekilde tamamlar. Yaz aylarında tercih edebileceğiniz keten gömleklerle, gün boyu rahat hareket edebilirsiniz.

Keten Bluz

Sadelik arayanlar için ideal bir seçenek olan keten bluzlarla farklı kombinler yapabilirsiniz. Yaz aylarında serin kalmanıza yardımcı olan keten bluzlar, hafif ve yumuşak dokuları ile dikkat çeker. Keten bluzları şort, pantolon ve eteklerle kombinleyerek, tarz sahibi bir yaz şıklığı elde edebilirsiniz.

Keten Etek

Şık ve pratik bir seçenek olan keten etekler, nefes alabilen kumaşıyla yaz aylarında sıkça tercih edilir. Yaz sıcaklarında rahat ve serin tutan keten etekleri, üst giyim parçalarıyla kolaylıkla kombinleyebilirsiniz.

Keten Pareo

Pareo, bikini ve mayolarla harika bir uyum sağlayarak, sahil şıklığını tamamlayan parçalar olarak dikkat çeker. Pareoların farklı bağlama şekilleriyle tarzınıza farklı bir hava katabilirsiniz. Hafif ve nefes alabilen kumaşa sahip keten pareoları tercih ederek, yaz aylarında enerjik ve şık görünebilirsiniz.

Keten Elbise

Yaz aylarında rahat ve şık olmanın vazgeçilmez parçalarından biri olan keten elbiselerle sade bir şıklık yakalayabilirsiniz. Tek parça olarak kullanabileceğiniz keten elbiselerle günlük şıklığınızı kolayca oluşturabilirsiniz. Farklı kesimlere sahip, nefes alabilir kumaşıyla serin tutan keten elbiseleri, günlük giyimin yanı sıra plaj giyiminde de tercih ederek plaj şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Yaz Giyim Ürünlerini Buldans'tan Temin Edin

Buldans’ın her zevke ve tarza hitap eden birbirinden farklı seçenekleriyle, yaz aylarında rahat, konforlu ve şık bir stile sahip olabilirsiniz. Kaliteli kumaşlar ve modern kesimlerin ön planda olduğu Buldans ürünleriyle yaz mevsiminde renkli, keyifli ve şık bir tarza imzanızı atabilirsiniz.

Editör: Ozge Ozkan