TOKİ, İSTANBUL’DA YENİ BİR SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞLATTI

İstanbul Esenler’de Topkule ve Baştabya Kışlası’nın bulunduğu alanda, TOKİ tarafından yeni bir sosyal konut projesi hayata geçiriliyor. Bu proje, İstanbul’daki hızlı büyüme ve konut ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Proje kapsamında 4 bin 165 konut, 140 ticari alan ve 2.710 araçlık otopark inşa edilecek. Yapıların 2028 yılında tamamlanması planlanıyor.

Esenler’de 264 Bin 400 Metrekarelik Alanda Yeni Yaşam Alanı

Projenin gerçekleştirileceği alan, 264 bin 400 metrekarelik bir büyüklüğe sahip ve toplamda 69 bloktan oluşacak. Esenler Belediye sınırlarında yer alan bu arazinin geçmişi, askeri alandan sosyal konut alanına dönüşen bir süreci içeriyor. Milli Savunma Bakanlığı, 2016 yılında Esenler’deki 720 hektarlık askeri alanı Esenler Belediyesi’ne devretmişti. Ancak, bu süreçteki değişiklikler sonucu TOKİ, araziyi belediyeden satın aldı ve projeyi başlatma yetkisini aldı.

İstanbul’daki Konut İhtiyacına Yönelik Büyük Yatırım

Bu büyük konut projesi, İstanbul’da artan konut ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Projede yer alacak olan 140 ticari alan, bölgenin ekonomik canlılığını artıracak ve mahalle sakinlerine ticari faaliyetlerde bulunma imkanı sağlayacak. Ayrıca, projenin içerisinde 2.710 araçlık bir otopark inşa edilerek, ulaşım ve park sorununun çözülmesi amaçlanıyor.

Proje 2028 Yılında Tamamlanacak

TOKİ tarafından başlatılan projede, inşaatların 2028 yılında tamamlanması ve yeni sakinlerin taşınmaya başlaması bekleniyor. Bu proje, İstanbul’un büyüyen konut ihtiyacına önemli bir katkı sağlaması ve aynı zamanda şehre değer katması açısından büyük bir önem taşıyor. Konutların yanı sıra, ticaretin de canlanması beklenen bu projede, bölge sakinlerine modern yaşam alanları sunulacak.