Bu hafta Meclis'e sunulacak olan 80 maddelik torba yasa tasarısında dikkat çeken konulardan biri, ev hanımlarına emeklilik hakkı getirilmesi olacak. Ayrıca, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik para cezaları artırılacak ve şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranları artırılacak. Aynı zamanda çek ibraz yasağının süresi de uzatılacak.

Tasarıda öne çıkan bazı başlıklar şunlar:

Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı: Tasarıda yer alan önemli maddelerden biri, ev hanımlarına emeklilik hakkı getirilmesi. Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için sigorta sistemi devreye alınacak. Devlet, ödenecek primlerin üçte birini karşılayacak ve bu tutar aylık bin 430 lirayı bulacak. Ayrıca, ev hanımları sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

PARA1

Deprem Türkiye'yi Dolaşıyor: Sivas Ard Arda Sallandı Deprem Türkiye'yi Dolaşıyor: Sivas Ard Arda Sallandı

Fahiş Fiyat Artışları: Depremden etkilenen illerde fahiş fiyat artışları için cezalar artırılacak. İnşaat yapım işlerinde ve yapı malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezası uygulanacak.

Şans Oyunlarında İkramiye Dağıtım Oranları Artırılıyor: Tasarıda tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının yüzde 83 olan üst sınırının yüzde 90'a yükseltileceği belirtiliyor. İkramiyelerin toplamı, hasılatın yüzde 40'ından az, yüzde 90'ından fazla olamayacak.

CEK

Çek İbraz Yasağının Süresi Uzatılıyor: Çek Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, çekin tarihinden önce bankaya ibrazını geçersiz kılan düzenleme 31 Aralık 2025'e kadar uzatılacak. Önceki uygulama tarihi olan 31 Aralık 2023 ise değiştirilecek.