Bu tarif, tavuğun lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkaracak malzemelerle hazırlanmıştır. Tavuk, soğan, sarımsak, salçalar, baharatlar ve zeytinyağının buluşmasıyla ortaya çıkan bu tarif, yılbaşı sofralarınıza lezzet katacaktır.
Yılbaşı Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Tavuğu yıkayıp, temizleyin.
- Soğanı ve sarımsağı soyup, ince ince doğrayın.
- Bir kasede zeytinyağı, soğan, sarımsak, salçalar, pul biber, karabiber, kekik ve kimyonu karıştırın.
- Tavuğu bu karışıma bulayın ve üzerini streç filmle kapatın.
- Tavuğu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Tavuğu fırın tepsisine alın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
- Tavuğu yaklaşık 1 saat pişirin.
- Piştikten sonra folyoyu açın ve tavuğun üzerini kızartın.
- Tavuk piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcak servis edin.
Püf Noktaları
- Tavuğun daha lezzetli olması için, dinlendirme süresini uzatabilirsiniz.
- Tavuğun üzerinin kızarması için, pişirdikten sonra folyoyu açabilirsiniz.
- Tavuğun suyunu çekmemesi için, fırın tepsisine biraz su ekleyebilirsiniz.
Servis Önerileri
- Fırında tavuğu, pirinç pilavı, makarna veya patates püresi ile servis edebilirsiniz.
- Tavuğun yanında salata da servis edebilirsiniz.