Bu tarif, tavuğun lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkaracak malzemelerle hazırlanmıştır. Tavuk, soğan, sarımsak, salçalar, baharatlar ve zeytinyağının buluşmasıyla ortaya çıkan bu tarif, yılbaşı sofralarınıza lezzet katacaktır.

Yılbaşı Fırında Tavuk Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı tuz

sd5f84ds8f

Yapılışı

  1. Tavuğu yıkayıp, temizleyin.
  2. Soğanı ve sarımsağı soyup, ince ince doğrayın.
  3. Bir kasede zeytinyağı, soğan, sarımsak, salçalar, pul biber, karabiber, kekik ve kimyonu karıştırın.
  4. Tavuğu bu karışıma bulayın ve üzerini streç filmle kapatın.
  5. Tavuğu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  6. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  7. Tavuğu fırın tepsisine alın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  8. Tavuğu yaklaşık 1 saat pişirin.
  9. Piştikten sonra folyoyu açın ve tavuğun üzerini kızartın.
  10. Tavuk piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcak servis edin.

81YQ-j389VL._AC_UF350,350_QL80_

Püf Noktaları

  • Tavuğun daha lezzetli olması için, dinlendirme süresini uzatabilirsiniz.
  • Tavuğun üzerinin kızarması için, pişirdikten sonra folyoyu açabilirsiniz.
  • Tavuğun suyunu çekmemesi için, fırın tepsisine biraz su ekleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

  • Fırında tavuğu, pirinç pilavı, makarna veya patates püresi ile servis edebilirsiniz.
  • Tavuğun yanında salata da servis edebilirsiniz.

Gfjghm