Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2023 Stratejik Planı’nda yer alan ‘Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek’ maksadıyla, eğitim gören 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine ‘Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı’ konulu eğitim düzenlendi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün katılımı ile gerçekleşen söz konusu eğitimde; Gıda Mühendisi Ece Dergi ve Gıda Mühendisi Zuhal Ünal Canbaz tarafından güvenilir gıda, gıdalarda oluşabilecek tehlikeler, gıda tüketimi ve gıda israfının önüne geçmek için nelere dikkat edilmeli hususunda öğrencilere bilgiler verildi. İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrolünde yılın son günlerinde de devam eden eğitim faaliyetleri çerçevesinde toplamda 147 öğrenciye eğitim verildi. Yapılan bu eğitimlerle çocukların bilinçli tüketici olmaları hedeflendiği belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek’ hedefi istikametinde 2018 yılından itibaren ‘Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı’ konularında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından eğitimler düzenlendiği aktarıldı.