Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi gazetede yayınlanan kararları, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde geçerli olacak yasakları içeriyor. YSK'nın duyurusuna göre, seçim günü olan 24 Mart - 31 Mart 2024 tarihleri arasında belirli önlemler alınacak.

A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL! A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL!

Alkol ve Eğlence Yerlerinde Yasaklar:

Belirtilen tarihler arasında saat 06.00’dan 23.59’a kadar, alkollü içki satışı ve umumi mahallelerde alkollü içki tüketimi yasaklanacak. Ayrıca, herhangi bir kişinin ateşli silah, patlayıcı madde, kesici ve delici alet taşıması yasaklanacak.

Oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kahve ve internet kafeleri gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Ancak, eğlence yerleri olarak nitelendirilen lokantalarda yemek servisi yapılması izin verilecek.

secim-yasaklari-1-750x375

Seçim Günü Düğünler ve Yayın Yasağı:

Oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapılmasına izin verilecek, ancak seçim yasaklarına uyulması koşuluyla.

Ayrıca, oy verme günü saat 18.00’e kadar medya organlarının seçimlerle ilgili haber, tahmin ve yorum yapması yasaklanacak. Yayın yasağı saat 21.00'de kalkacak ve YSK'nın belirlediği haber ve tebliğlerin yayınlanmasına izin verilecek. YSK'nın onayıyla yayın yasağının kaldırılması da mümkün olabilecek.