An gelir direnmek anlamsızlaşır. An gelir bentler yıkılıp sular taştığında sele karşı durmak boşunadır. Sular tutulmaz ve dereler tersine akmaz. Akıllı adam sele karşı çıkmayı değil kenara çekilmeyi bilendir.

İki bent yıkıldı son birkaç ay içinde. Birinde akıl sahibi kenara çekilmeyi bildi diğerinde ise aklını hırsına esir verenler selin önünde durmak gibi bir çılgınlıkta çaresiz direniyor. Kenara çekilen yeniden ortaya çıkar mı şimdiden bilinmez ama sele karşı durmaya kalanın akıbeti şimdiden belli: Selin önünde sürüklenmek ve kendisiyle birlikte kaderini kendisine bağlayanları da aynı akıbete sürüklemek.

İki insan… Biri anında kenara çekilerek yukarıdan kopan bir çığın altına kalmaktan son anda kurtardı kendini. Diğeri sağdan soldan her vadiden kopup gelen derelerin birleşmesiyle bir ırmağa dönüşen suya karşı meydan okumanın akıl almazlığında çırpınıyor hala. Derelerin tersine akmayacağını ve kükremiş bir ırmağa karşı durulmayacağını bilmez mi? Üstelik de siyasette öbüründen daha kıdemli.

İki insandan kenara çekilme basiretini gösteren AKP Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu. Giderek çoğalan ve gürleşen muhalefet seline bağırarak çağırarak karşı durmaya çalışan ise MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli. Birini belirleyici tek insan diğerini ise babasına layık olmayan/olamayan bir evlada karşı girdiği yarışta delege oyu genel başkanlık koltuğuna taşıdı. Kuraldır getiren götürür. Ahlak odur ki getirirken saygı duyulan iradeye götürürken de saygı duyula. Hoş, saygı duyulmasa da bir şey değişmez ne tepeden inen çığa ne de aşağıdan kopan zelzeleye karşı durulur.

MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ve etrafını kuşatanlar yol ayrımındalar. MHP'nin başından ya kendi rızalarıyla gidecekler ya da ülkücülerin sarsılmaz iradesinin zoruyla. Devlet Bahçeli'nin o kurgulanmış 'asarız, keseriz, ezeriz' efelenmeleri kimseyi korkutmuyor. Tam tersine kendi elini zayıflatıyor, toplumda var olan veya var olduğu söylenen saygınlığını her geçen gün biraz daha tüketiyor.

Direnmek boşunadır; dereler tersine akmaz. Ve MHP'deki bu kalkışma sonuca gitmeden durmaz.