Yaz tatilinde sezonluk bir ev kiralamak ve ev konforunda tatilinizi geçirmek istiyorsanız bunun en kolay yolunu sizlere aktarabiliriz. Sadece 4 adımda size en uygun olan sezonluk kiralık evi bulabilir ve kiralama işleminizi gerçekleştirerek tatil hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Böylelikle sezonluk kiralık ev ilanları arasında kaybolmanıza gerek kalmaz. Gereksiz bir zaman kaybı yaşamadan hızlı ve kolay bir şekilde tatil yapacağınız sezonluk evi bulmanın yolunu aktarıyoruz.

ORDU İTFAİYESİ YANGINA KARŞI BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRİYOR ORDU İTFAİYESİ YANGINA KARŞI BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRİYOR

1. Adım: İhtiyaçlarınızı Belirleyin!

İlk adımda ihtiyaçlarınızı net bir şekilde belirlemeniz gerekiyor. Çünkü tüm sezon boyunca konaklayacağınız evde ihtiyaçlarınızın da eksiksiz bir şekilde karşılanması gerekir. Bu nedenle nasıl bir evin sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacağını belirleyebilir, evde bulunması gereken özellikleri not alabilirsiniz.

Aynı zamanda beklentilerinizi de netleştirmenizde fayda olacaktır. Örneğin, yaz sezonu boyunca denizi ve sahili kullanacaksanız kiralayacağınız sezonluk evde havuz olmasına gerek kalmaz. Havuzda yüzmeyi sevmeyenler için bu özelliğin son derece gereksiz olduğunu söyleyebiliriz.

Kimileri de sadece kendine ait olan havuzda yüzme keyfini yaşamak istiyor. Bu durumda kiralayacağınız sezonluk yazlık evde mutlaka havuz olması gerekir. Benzer özellikleri de kullanıp kullanmayacağınızı dikkate alarak belirleyebilirsiniz. Örneğin, kendi aracınız ile ulaşım sağlamayacaksanız bölgedeki toplu ulaşım seçeneklerini de dikkate alın. Alışveriş merkezlerine ya da denize pratik bir şekilde ulaşmanızı sağlayan toplu ulaşım seçeneklerinin olması tatilinizi daha konforlu bir şekilde geçirmenizi sağlar.

2. Adım: Tatil Beldesi Seçimini Yapın!

Artık ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi belirlediğinize göre nerede tatil yapacağınıza karar verebilirsiniz. Tatil bölgesi seçiminizi yaparken fiyatları da dikkate almanızda fayda olacaktır. Örneğin, Bodrum sezonluk kiralık ev fiyatları ile Bozcaada sezonluk kiralık ev ücretleri aynı olmaz. Sezonluk kiralık evler ne kadar popüler bir tatil bölgesinde bulunuyorsa fiyatları da o kadar yüksek oluyor.

Bu nedenle, düşük bir bütçe ayırmak istiyorsanız olabildiğince nispeten daha az popüler olan tatil beldelerini tercih edin.  Elbette fiyatları belirleyen sadece sezonluk kiralık yazlık evlerin nerede bulunduğu değil. Aynı zamanda evin özellikleri, sahip olduğu olanaklar, evin konumu gibi diğer faktörlerde sezonluk kira ücretlerinde belirleyici oluyor. Ancak en belirleyici unsurun tatil beldesi olduğunu belirtmek gerekir.

3. Adım: Seçeneklerinizi İnceleyin!

Nerede tatil yapacağınıza karar verdiğinize göre artık seçeneklerinizi büyük bir keyifle inceleyebilirsiniz. Bu noktada işinizi kolaylaştıracak bir platformdan söz edeceğiz. O da tahmin edebileceğiniz gibi hepsiemlak internet sitesidir. 

Hepsiemlak üzerinden sezonluk kiralık ev seçeneklerini oldukça detaylı bir şekilde mercek altına alabilirsiniz. Sadece kira fiyatları değil evin sahip olduğu özellikler ya da konumu gibi bilgilere de ulaşmanız mümkün oluyor. Bununla birlikte, pek çok sezonluk kiralık ev ilanında görseller de yer alıyor. Evi kiralamadan önce görselleri inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

Kiralamak istediğiniz sezonluk evin merkezi olan uzaklığı ya da alışveriş merkezlerine olan uzaklığı gibi bilgilere de hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda filtreleme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

İnternet sitesi üzerinden gelişmiş filtreleme seçeneklerini  kullanmanız durumunda sadece ihtiyaçlarınıza ya da beklentilerinize uygun olan sezonu kiralık evlerin karşınıza çıkmasını sağlamış olacaksınız. Bu evleri kendi kriterlerinize göre eleyebilir ve sadece birkaç seçeneğe kadar düşürebilirsiniz. Böylece gereksiz yere onlarca farklı ilana da bakmanız gerekmez.

4. Adım: Kiralama İşlemini Gerçekleştirin!

Son aşamada ise kiralama işleminizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Sezonluk kiralık ev ilanında gördüğünüz konu sahibinin ya da emlakçının telefon numarasını arayarak iletişime geçebilir, kiralama işlemlerinin bir an önce başlamasını sağlayabilirsiniz. Kira sözleşmesinin mutlaka doğru şekilde yapılmasını sağlayın. Sözleşmede bazı bilgilerin yasal olarak da yazılı olması gerekiyor. Sözleşmenizi gerçekleştirdikten sonra tatil hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz.