Ülkemizde yaşanan döviz krizi ve dünya ekonomisinde petrol fiyatlarının artması ile birlikte ülkemizde genel olarak düzenlemeler yapılmaya başlandı. Bu kapsamda ilk olarak ise 65 yaş üstüne ulaşım noktasında ücretsiz uygulama kalkacağa benziyor.

Burdur ve Aksaray’da bu tarz bir uygulamanın ortadan kaldırıldığı belirtilmişti. Son olarak ülkemizin en büyük şehri olan İstanbul’da da aynı şekilde bir uygulamanın kaldırılabileceği konuşuluyor.

İstanbul’da Ulaşıma Zam Yapıldı

İbb tarafından son olarak UKOME toplantısında ulaşıma yüzde 51 oranında bir zam yapılmıştı.

Son zamanlarda belediye içerisinde yer eden başka bir durum ise İBB tarafından yapılan zamlara karşılık olarak İBB CHP grup sözcüsü tarafından “65 yaş üstü vatandaşlarımız adına yapılan düzenlemelerde ulaşım noktasında bir kısıtlama yer almıyor.” Diye açıklama yapıldı.

Ülkemizde yaşanan döviz krizlerine bağlı olarak Bakanımız Mehmet Şimşek tarafından kamuda da belli bir kısıtlamalar yapılacağı söylenmişti. Bunun içinde birkaç belediye kapsamında da bu tür düzenlemelere olmaya devam ediyor.

Kamu noktasında yapılacak olan düzenlemelere bağlı olarak kısa süre içerisinde enflasyonunda düşmesi bekleniyor. Enflasyona dair düşme durumu ile birlikte yeniden 65 yaş noktasında ulaşıma dair düzenlemeler yeniden yapılacak gibi görünüyor.

Türkiye'nin Şiddet Haritasında Samsun ikinci sırada! Türkiye'nin Şiddet Haritasında Samsun ikinci sırada!

Devletin genel olarak bu tür bir düzenlemeye girmesi ile birlikte enflasyon savaşı devam ediyor. Enflasyona dair bu tür düzenlemeler daha fazla yardım olacak gibi duruyor.