Her bir vitaminin vücudumuza olan katkısı farklıdır. Alacağımız mineral, protein ve vitaminler vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesini sağlar. A vitamini de görme başta olmak üzere, cilt sağlığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hücrelerin onarılması konusunda görev yapar. A vitaminini gerekli miktarda tüketerek sağlıklı bir yaşantı sürdürebilmemiz mümkün olabilir. İşte a vitamini hangi besinlerde bulunur sorusuna verilebilecek en güzel cevaplar şu şekildedir.

Kış Gelmeden Bağışıklığınızı Güçlendirin! İşte Yöntemleri... Kış Gelmeden Bağışıklığınızı Güçlendirin! İşte Yöntemleri...

• Süt ve Süt Ürünleri

• Yumurta

• Havuç, Ispanak

Dengeli ve Düzenli Beslenmenin Önemi Nedir?

Dengeli ve düzenli beslenmek kaliteli bir yaşantı sürmemize olanak tanır. Vücudumuza ne alırsak onun sonuçlarını görürüz. Örneğin uzun süreler alkol ve sigara tüketen kişilerde mide ve akciğer başta olmak üzere belirli başlı problemler meydana gelebilir. Genç yaşlarda hücre üretimi ve yenilenmesi fazla olduğundan bu problemler büyük sorunlara yol açmayabilir. Fakat yaşlılığın artmasıyla birlikte sağlık problemlerinin de arttığını görebiliyoruz. Dengeli ve düzenli beslenebilmenin önemi de tam olarak buradan geliyor. Dengeli ve düzenli beslenerek, hayatımızı kaliteli bir şekilde sürdürebilmemiz mümkün olabilir. Yine dengeli beslenmek, taze meyve ve sebze tüketmek bizleri hastalıklara karşı koruyabilir, bağışıklık sistemimizin güçlenmesine olanak tanıyabilir.