Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen deprem, yerel ve ulusal düzeyde dikkatleri üzerine çekti. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan 2024 tarihinde saat 14:13'te gerçekleşen depremin büyüklüğü 3.8 olarak ölçüldü. Depremin derinliği ise 9.09 kilometre olarak belirlendi.

D E P R E M Malatya

Battalgazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan toplantısını tamamladı Battalgazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan toplantısını tamamladı

Doğal afetlerin etkileriyle başa çıkmak için sürekli hazır olan AFAD, deprem sonrası olası hasarları ve etkileri değerlendirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Deprem, yerel halk arasında kısa süreli bir endişe yaratmış olsa da, şu ana kadar ciddi bir can veya mal kaybı rapor edilmemiştir.

Akçadağ'da yaşanan bu sismik aktivite, deprem riskinin Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam ettiğini göstermektedir. Vatandaşlar, deprem ve diğer doğal afetler karşısında tedbirli olmaya devam etmeli ve güvenlik önlemlerini almalıdır.

AFAD'ın ve diğer ilgili kurumların süregelen takibiyle, toplumun can ve mal güvenliği her zaman öncelikli bir konu olarak ele alınmaktadır.

Editör: Ismail Usta