Qualcomm'un Snapdragon Elite X dizüstü bilgisayar işlemcisinin tanıtımının tam ortasında Apple, 30 Ekim'de Mac odaklı bir ürün tanıtımı yayınladı . Apple, her zamankinden daha açıklayıcı bir ruh hali içinde, bir macOS Finder ile Mac'lerin etkinliğin odak noktası olduğunu belirtti. davetiyede gizli logo.

Ancak durun: Bu yılın başlarında bir sürü yeni MacBook Pro ve Mac masaüstü bilgisayar almamış mıydık? Evet yaptık. Ancak Bloomberg, 24 inç iMac'in ve üç MacBook Pro boyutunun tamamının nakliye sürelerinin normalden daha uzun olduğu gerçeğine dikkatimizi çekti ; bu, değiştirmelerin yaklaştığının önemli bir göstergesi.

Apple'ın M serisi işlemcilerinin üçüncü sürümü olan M3'ün bu ürünlerin her birinde ilk kez piyasaya sürülmesi beklendiğinden, bunlar büyük olasılıkla oldukça büyük yenilemeler olacak. Ayrıca, M3 Pro ve Max dahil olmak üzere üç M3 çip modelinin tamamının aynı anda piyasaya sürüldüğünü görebiliriz; bu, Apple'ın henüz başardığını görmediğimiz bir başarı.

İşler Pazartesi gecesi saat 17:00 PT / 20:00 ET'de başlıyor; bu bir Apple etkinliği için tuhaf bir zaman, ancak daha sonra bununla ilgili daha fazla bilgi vereceğiz. Yukarıdaki yerleştirmeyi kullanarak Apple'ın web sitesine girebilir veya YouTube'da izleyebilirsiniz .

Ayrıntılara inersek, Apple'ın yaklaşan sanal etkinliğinden neler bekleyebileceğimizi burada bulabilirsiniz.

IMac'in Çok Gecikmeli Sonraki Yinelemesi

Görünüşe göre doğaçlama olan bu etkinlik için en çok söylentilere konu olan Mac ürünü, bu kez M3 işlemcili, güncellenmiş 24 inç iMac masaüstü bilgisayardı. Bu yıl iMac'in 25. yaşına girmesiyle birlikte M3 iMac'in Apple'ın duyurusunun merkezinde yer alması muhtemel.

Bunun iyi bir nedeni var: 24 inç veya başka bir boyutta yeni bir iMac masaüstü görmemizin üzerinden yaklaşık iki yıl geçti, bu nedenle güncelleme yapmanın tam zamanı. M2 serisi yongaları tamamen atlaması beklenen bu yeni iMac, büyük olasılıkla benzer bir 24 inç ekran boyutuyla gelecek ve güç düzeyine bakılmaksızın temel seviye M3 yongasıyla sınırlı olacak. Biraz daha fazla grafik çekirdeğine sahip bir M3 seçeneğiniz olabilir, ancak sözde M3 Pro'ya sahip bir iMac pek olası değildir. (M3 Max'li bir iMac ? Anlatılamaz!)

Bunun nedeni, iMac'in Apple'ın en erişilebilir ve genel kullanıma yönelik hepsi bir arada bilgisayarı olmasının beklenmesidir . Belirli bir işlemcinin temel güç profilinin ötesine geçmek, ürünün amacını boşa çıkaracaktır.

Bu revizyonla iMac tasarımında büyük değişiklikler olacağını tahmin etmiyorum, ancak raporlarda yeni bir tasarımdan bahsedildiğini görmedik. Daha da önemlisi: 2021 iMac tasarımının değişmesini büyük ölçüde azaltan hiçbir şey görmüyorum. Daha fazla bağlantı noktası kesinlikle memnuniyetle karşılanacaktır, ancak ürünü yapmayın veya bozmayın.

Çubuğa Dokunun, Defolun! MacBook Pro, M3 Pro Ve Ötesine Geçiyor

Apple'ın bölücü Touch Bar'ıyla hâlâ bir dizüstü bilgisayar sattığını biliyor muydunuz? Bu 13 inç MacBook Pro ve günleri sayılı. M3'ün ufukta görünmesiyle birlikte Apple'ın bu projeye veda edip yeni yeniliklere odaklanmasının zamanı çoktan geçti.

Şimdiki haliyle karşılaştırıldığında, M3 tabanlı 13 inç MacBook Pro, yalnızca temel M3 işlemciyle birlikte gelecekti. Bununla birlikte, seçenekler büyük olasılıkla varsayılan olarak bu çipin mevcut en güçlü sürümüne ve yine muhtemelen daha fazla GPU çekirdeğine sahip olacaktır.

Ancak iMac'ten farklı olarak, Apple'ın 13 inç MacBook Pro'yu M3 Pro işlemci seçeneklerini de içerecek şekilde genişlettiğini görmek beni şaşırtmazdı; bunların aynı anda kullanıma sunulacağını varsayarsak. Bu bizi MacBook Pro serisinin geri kalanına getiriyor.

Evet, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinin teslimat süreleri normalden daha uzun; bu da yaklaşan yeni ürün lansmanının bir özelliği. Ancak Apple'ın M serisi yongalarında yeni bir bilgisayar işlemci serisinin tamamının piyasaya sürülmesi henüz gerçekleşmedi. Elbette her şeyin bir ilki vardır ama eşi benzeri görülmemiştir.

En yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri Ocak 2023'te piyasaya sürülse de, o dönemde Daring Fireball tarafından yapılan gözlemlere göre M2 Pro ve M2 Max MacBook Pro modellerinin piyasaya sürülmesi de mümkün . İlgili bir notta, Ars Technica'nın yakın zamanda bildirdiğine göre , bu yılın başlarında bulunan geliştirici günlükleri üç Apple M3 işlemcisinin de adlarını ortaya çıkardı . Yani M3 yığınının tamamı tam zamanında hazır olabilir.

Metal Daha Fazla Dalga Yaratabilir

M3 gibi yepyeni, daha güçlü bir çip ile Apple'ın en azından Mac ile üst düzey oyunlara değinmesi muhtemeldir. Şirket, son açılış konuşmalarında oyun konusundaki çabalarına birkaç kez selam vererek, Metal grafik mimarisindeki ve macOS için özel Oyun Modundaki ilerlemelere dikkat çekti.

WhatsApp'tan Devrim Niteliğinde Yenilik: Topluluk Yönetimi İçin Yeni Özellik WhatsApp'tan Devrim Niteliğinde Yenilik: Topluluk Yönetimi İçin Yeni Özellik

MacRumors'a göre "Mac'te oyun oynamak etkinliğin ana odak noktalarından biri olacak." Capcom'un en son ana Resident Evil oyunu Resident Evil Village'ın 30 Ekim'de iPhone 15 Pro için çıkacağı belirtiliyor. Elbette bu, Apple'ın etkinliğiyle aynı gün ve bu da biz Batılılar için saat 17.00'deki garip PT zamanlamasını açıklayabilir: Japonya'daki iş saatlerine tam olarak uyuyor. Apple uzun süredir üst düzey Japon oyun geliştiricileriyle oyunlarını kendi donanımına taşımaları için, özellikle de Nintendo ve Capcom'la çalışıyor.

Bunu göz önünde bulundurarak, Japon oyun yapımcılarının bu etkinlik sırasında ürünlerini Mac'te yayınlayacakları konusunda daha fazla duyuru görebilirdik, çünkü Metal, üst düzey grafik oluşturma konusundaki kararlılığını açıkça kanıtladı.

Ne Beklememelisiniz: Yeni IPad'ler Ve Daha Büyük IMac'ler

Çokça alıntı yapılan analist Ming-Chi Kuo'ya göre , Apple'ın 2023'te sergileyeceği yeni iPad'leri olmayacak. Bloomberg'den Mark Gurman da aynı fikirde; Hafta sonu yaptığı açıklamada, "Bana Apple'ın şu anda Mart ayında en azından daha küçük iPad yenilemelerini yayınlamayı planladığı söylendi" dedi.

Bu, 2023'ün iPad tarihinde yeni bir ürünün piyasaya sürülmediği ilk yıl olmasını sağlayacak. Apple ayrıca 30 Ekim'deki etkinlik duyurusunda Mac dışında herhangi bir şeyin tartışılacağına dair hiçbir belirti göstermedi.

Hem Kuo hem de Bloomberg, 2023'te 27 inç iMac veya iMac Pro'nun piyasaya sürülmesinden de şüpheli. Gurman yakın zamanda iMac Pro'nun " masaya alındığını ancak hiçbir zaman iptal edilmediğini " açıkladı ancak yenisinin 2024 veya 2025 sonuna kadar beklenmediğini söyledi.

Ne olursa olsun, Apple'ın prime time canlı yayını, planlarının firmanın bazı küçük düşüşlerine eşlik eden basit bir basın bülteninden daha büyük olduğunu gösteriyor. Şimdilik tek mesele M3 mezesi mi yoksa M3 Pro ve Max ile tam servisli metal yemeği mi yiyeceğimiz.