Son olarak Çin araç piyasasının da ülkemize girişi ile birlikte pazar payı değişiklik göstermeye başladı.

Çinli şirket Changan Alsvin ucuz fiyatlarla Türkiye pazarına giriş yapacak. 2023 yılı Kasım ayına kadar Türkiye araç piyasasında yer alacağı belirtildi. Araç noktasında yapılan testlerde ise;

·         Donanım açısından düşük bir konfora sahip olduğu

·         Güçlü bir motoru olmadığı

·         Çarpışma testlerinde ise 3 yıldız aldığı

Alsvin’in bu eksikliklere rağmen uygun bir fiyat ile ülkemizde yer alacağı belirtiliyor.

1 Milyon TL ile En Kârlı Yatırım Seçenekleri: Mevduat Faizleri mi, Gayrimenkul mü? 1 Milyon TL ile En Kârlı Yatırım Seçenekleri: Mevduat Faizleri mi, Gayrimenkul mü?

Alsvin Araç Özellikleri

Alsvin aracının düşük bir konfora sahip olmasına rağmen fiyat olarak düşük olması da fiyat performans noktasında iyi bir seçenek olacaktır.

·         Alsvin’de 1.2 motor, 70 beygir üretmektedir.

·         Yakıt verimliliği noktasında yüksek bir performansa sahip olması ile birlikte yüksek hızlara erişmesinde sorun yaşandığı belirtiliyor.

·         Kasım ayı içerisinde aracın 300 bin TL bandında satılacağı belirtiliyor. Ancak bu durum döviz kuruna bağlı olarak değişebileceği de belirtiliyor.

·         Bugünkü döviz kurlarına göre vergilerle birlikte aracın 290 bin ile 300 bin TL arasında satılacağı belirtiliyor.

·         Ek vergilerin ise bu durumun değişebileceği de belirtiliyor.

Ülkemizde şuan 500 bin TL altında bir sıfır otomobil bulunmuyor. Bu duruma bağlı olarak da bir düzenleme Alsvin araçlara gelebileceği de belirtiliyor.