AKP tarafından uygulanan dış politikalar ve mülteci anlayışı, son zamanlarda Arap ülkelerinden Türkiye'ye doğru gerçekleşen ziyaretlerin gitgide artmasına neden olmuştu.

Ocak 2025'te Memur ve Emekli Maaşlarında Beklenen Değişiklikler Ocak 2025'te Memur ve Emekli Maaşlarında Beklenen Değişiklikler

Zengin coğrafyası nedeniyle Karadeniz başta olmak üzere ülkemizin birçok bölgesine gruplar halinde ziyaretler düzenleyen Arap turistler, enflasyonun ardından Türkiye'yi terk etti.

Kültür ve Tu­rizm Bakanlığı'nın verilerini paylaşan Dünya Gazetesi, Ağustos 2022-Ağustos 2024 arası dönemde Türkiye'ye en bariz sayıda turist gönderen 4 Arap ülkesinde ciddi bir düşüş yaşandığına dikkat çekti.

Turizm bölgelerindeki esnaf ve iktidar tarafından 'para kaynağı' olarak görülen Arap turistler, Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle farklı ülkeleri ziyaret etmeye başladı. Turistik bölgelerde uygulanan fahiş fiyatların Avrupa'daki başkentleri geçmesi, Arap ülkelerindeki turizm acentelerinin peş peşe şikayetler almasına neden olurken, bu durum Türkiye'ye yönelik düzenlenen seferlerin sayısında yarı yarıya düşüş görülmesine sebep oldu.