Samsun’da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı Samsun’da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir çok ile yeni vali ataması yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi göre Trabzon'un yeni valisi Aziz Yıldırım atandı.

Cumhurbaşkanın imzasıyla 57 ayrı ile yeni  vali ataması gerçekleştirildi. Söz konusu olan Valiler Kararnamesi ile 2018 senesinden bu güne kadar Trabzon'da valilik görevini yapan İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Valiliği’ne ataması gerçekleşti. Trabzon İlinin valisi ise   daha önce Tekirdağ Valiliği yapan Aziz Yıldırım oldu. Bunun üzerine Aziz Yıldırım ismini gören Fenerbahçe sevenleri başkanlarının Trabzon Valisi olduğu konusunda sosyal medyadan esprili paylaşımlar yaptılar.

Peki Vali Aziz Yıldırım Kim?

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinden olan Yıldırım, Eskişehir Sivrihisar ilçesinde doğmuş. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden 1985 senesinde mezun olmuş ve 1986 senesinde Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans programına katıldı ve 1988 senesinde de mezun oldu. İlk görevine Afyon’da kaymakam adayı olarak başladı. Aziz Yıldırım evli ve iki çocuğu var. Yaptığı bazı görevler ise şu şekilde;

- İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı,

- Yozgat-Saraykent Kaymakamlığı,

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü,

- Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü,

- İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı,

- Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü,

- Muş Valiliği,

- Aksaray Vali Yardımcılığı,

- Tekirdağ Valiliği görevlerini yürütmüştür.