Başkan Tavlı açıklamasında şu ifadeler yer verdi;


“Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle taçlanan Cumhuriyetimizi kutlamanın büyük onurunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edilen Cumhuriyet, bizlere çağdaş ve demokratik bir devletin temellerini sunmuş, milletimizin kendi iradesiyle yönetilme hakkını sağlamıştır.

Cumhuriyetimizin 101. yılında, bizlere bu değerli mirası emanet eden Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ülkemizin bağımsızlığına, barışına ve birlikteliğine yönelik her türlü zorluğa karşı kararlılıkla mücadele eden tüm milletimiz, bu onurlu mirası bugün ve yarın da geleceğe taşıyacak inanç ve iradeye sahiptir.

FATSA BÜYÜK SANAYİ SİTESİNDE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI FATSA BÜYÜK SANAYİ SİTESİNDE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Bu vesileyle, Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; birlik ve beraberlik içinde aydınlık bir geleceğe yürüme arzusuyla Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünün ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.